naar inhoud
een open dakgewelf met een stralende hemel

Bouw en verbouwpremies

07 jan
Diksmuidelingen die (ver)bouwen kunnen verschillende premies aanvragen via de Vlaamse overheid, hun netbeheerder, de provincie of andere instanties. Ook het stadsbestuur wil (ver)bouwers een financieel duwtje in de rug geven met twee premies.

Isolatiepremie

Naast de Vlaamse premie voor isolatie kan je ook een gemeentelijke isolatiepremie aanvragen. Het bedrag is afhankelijk van de isolatie die je gebruikt en kan oplopen tot maximum 600 euro.

In tegenstelling tot de Vlaamse premie is het niet verplicht om die isolatie door een erkend vakman te laten plaatsen om de gemeentelijke premie te ontvangen.

Dakstructuur en winddicht onderdak – nieuw!

Momenteel kunnen verbouwers die de Vlaamse renovatiepremie ontvangen bovenop dat bedrag nog eens 10% saneringspremie van de stad ontvangen. Omdat het stadsbestuur vanaf 2021 wil investeren in goede dakstructuren en een winddicht onderdak wordt de saneringspremie hervormd tot een premie voor winddicht onderdak en/of draagstructuurwerken.

Categorie A

Je komt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie, categorie dak. De gemeentelijke premie bedraagt 20% van de totale kostprijs van de uitgevoerde werken met een maximum van 1.000 euro per woning.

Categorie B

Je komt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie, categorie dak én je behoort tot de prioritaire doelgroep van de Vlaamse energielening. De gemeentelijke premie bedraagt 80% van de totale kostprijs van de uitgevoerde werken met een maximum van 3.000 euro per woning.

Extra ondersteuning

Naast de gemeentelijke premies kunnen Diksmuidse (ver)bouwers ook nog steeds gratis advies ‘duurzaam (ver)bouwen en wonen’ van Acasus ontvangen. Ook gratis renovatiebegeleiding van het energiehuis DVV Westhoek is mogelijk.

Contact

Meer informatie over de gemeentelijke (ver)bouwpremies via www.diksmuide.be/Wonen-en-verbouwen. Premies vraag je aan via WoonWinkel West, dat elke maandag- en dondervoormiddag spreekuur heeft in onze stad tussen 9 en 12 uur in het administratief centrum, Heernisse 6. Meer info via info@woonwinkelwest.be of 051 51 93 53.

Nieuwsoverzicht