naar inhoud
3 pijlen die naar elkaar wijzen

Nieuws uit het recyclagepark

07 jan
Enkele interessante weetjes uit het recyclagepark!

Afvalkalender

Eind december kreeg je een nieuwe afvalkalender in je brievenbus. Heb je er geen ontvangen? Stuur dan een mailtje naar milieu@diksmuide.be of haal je exemplaar op aan het onthaal van het stadhuis, het administratief centrum of het recyclagepark. Je kunt de kalender ook digitaal raadplegen via www.diksmuide.be/Leefmilieu.

Gewijzigde gft- en pmd-ophaling


Vanaf 1 januari wijzigden enkele zaken in de gft- en pmd-ophaling. Houd met volgende zaken rekening:

  • - Het tijdstip van de gft-ophaal kan wijzigen. Plaats je gft-afvalcontainer daarom de avond voor ophaling buiten, na 18 uur. Laat hem ook de dag zelf tot ’s avonds buiten staan als hij nog niet geledigd is. De ophaaldag blijft gelijk.
  • - PMD wordt vanaf 1 januari op dezelfde dag opgehaald als restafval. Voor zone 1 is dat op woensdag, voor zone 2 is dat op donderdag. Pas op, restafval wordt wekelijks opgehaald, PMD tweewekelijks.
  • - De uitgebreide P+MD-ophaling gaat van start vanaf april. Hierdoor zal je extra verpakkingen in de PMD-zak kunnen stoppen. Meer info hierover volgt in een later stadsmagazine.

Geef je kurken een tweede leven


Nog op zoek naar een goed voornemen voor het nieuwe jaar?  Begin dan met je kurken apart bij te houden. De kurk die je fles afsloot, kan je een tweede leven geven als duurzaam isolatiemateriaal. Maar dan zijn er voldoende nodig en moeten ze apart ingezameld worden.

Breng je kurken naar het recyclagepark (Heernisse 7a). Ook kurk op rol, onderleggers in kurk en kurkisolatieplaten zijn welkom!

Recycle!-app


Wanneer is het recyclagepark open? Wanneer kan ik mijn PMD-zak buitenzetten? Je vindt het antwoord in de Recycle!-app.

De gratis app toont je jouw gepersonaliseerde afvalkalender en herinnert je eraan als je je afval buiten moet zetten. Zo vergeet je nooit meer om je vuilniszakken buiten te plaatsen.

Download de Recycle!-app via de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Contactloos betalen


Bezoekers van het recyclagepark kunnen sinds kort naast betaling via bancontact ook contactloos betalen. Houd je betaalkaart even tegen de betaalterminal en je betaling is zo in orde.

Nieuwsoverzicht