naar inhoud
Diksmuidebon

Geen coronabon nodig? Schenk hem aan kansarme kinderen!

01 dec
Volgende week krijgen alle Diksmuidelingen een Diksmuidebon in de brievenbus ter waarde van tien euro. Voor het gezin komt daar nog eentje bovenop. Wil je de Diksmuidebon liever schenken aan kansarme gezinnen? Dat kan!

In de week van 7 december gaan alle Diksmuidebonnen op de post. Wanneer exact hangt af van de route en het ritme van B-Post. Zo wil het stadsbestuur enerzijds de inwoners ondersteunen, en anderzijds ook de handelaars die nog steeds lijden onder de coronamaatregelen.

Schenk je coronabon aan kansarme gezinnen

Wie deze coronabon eigenlijk niet per se nodig heeft, kan een mooi gebaar stellen en de bon doorgeven aan het Sociaal Huis. Zij bundelen alle bonnen en schenken deze aan welzijnsschakel ’t Vlot die er op hun beurt aankopen mee doen bij Diksmuidse handelaars. Bedoeling is om geschenkjes aan te kopen bij Diksmuidse handelaars om te geven aan kinderen in armoede.

De vrijwilligers van ‘t Vlot krijgen een attest mee van het Sociaal Huis zodat de handelaar weet dat dit correct is en hij die bonnen mag inleveren in kader van een inzamelactie, want de coronabonnen staan op naam.

Hoe kan ik mijn bon schenken?

Wie dat wil kan de bon afgeven aan het onthaal van het Sociaal Huis (IJzerheemplein 4, Diksmuide) tijdens de openingsuren, of deponeren in hun brievenbus.

Kleine honderd deelnemende handelaars

De Diksmuidebon wordt meteen volledig vernieuwd. We veranderden naar een digitale bon. Daarom moeten alle handelaars (ook zij die eerder al deelnamen) zich registreren. Ondertussen hebben een kleine honderd handelaars dit al gedaan. Het overzicht verschijnt deze week nog op www.diksmuide.be/diksmuidebon. Voortaan kun je een Diksmuidebon aankopen via de webshop, of op de gebruikelijke manier aan het centraal onthaal van het stadhuis. De webshop gaat van start op maandag 7 december.

Huidige Diksmuidebonnen blijven geldig    

Heb je thuis nog een Diksmuidebon liggen die nog niet is vervallen. Nog tot de vervaldatum kun je deze als betaalmiddel gebruiken bij de deelnemende handelaars, ook al starten we nu met een nieuwe soort bon. Hier is het echter niet mogelijk om de bon in stukken op te delen. Het bedrag van tien euro moet je bij eenzelfde handelaar besteden.

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar