naar inhoud
Kaart besmettingen

Sint te gast afgelast, bib en recyclagepark blijven open en nog andere maatregelen voor Diksmuide

31 okt
Gisteren kondigde het Overlegcomité nieuwe maatregelen aan. Die gaan in vanaf maandag 2 november om middernacht. België gaat een tweede keer in lockdown. De crisiscel kwam deze ochtend digitaal bijeen om de situatie voor Diksmuide te bespreken.

Boeren- en maandagmarkt blijven doorgaan

Onze wekelijkse markten kunnen doorgaan. Vanaf maandag mogen wel enkel voedingskramen aanwezig zijn. De stad voorziet extra nadars om het wachten in de rij veilig te laten verlopen. De signalisatie toont bezoekers waar en in welke richting ze kunnen wandelen.

Sint kom niet naar stadhuis

De nieuwe maatregelen brengen voor ons meteen duidelijkheid voor onze evenementen. Het grootste evenement op de kalender ‘Sint te Gast’ moeten we schrappen. Mensen die hiervoor al tickets aankochten krijgen hun geld teruggestort.

Aantal besmettingen Diksmuide

Het aantal besmettingen de laatste zeven dagen komt in Diksmuide op 80. Dit is het cijfer uit de Zorgatlas en betekent een – weliswaar zeer lichte - daling ten opzichte van eergisteren. 

Bib, spelotheek en recyclagepark blijven open

Een aangename ontspanning tijdens deze lockdown is ongetwijfeld het lezen van boeken en het spelen van een spelletje. De bibliotheek blijft dan ook open, hetzelfde met de spelotheek achteraan in de bibliotheek. De bezoekers worden geleid met signalisatie en de hygiënemaatregelen worden strikt gevolgd. Ook het recyclagepark blijft open. Op maandag 2 november zijn alle stadsdiensten collectief gesloten omwille van Allerzielen.

Bied je hulp aan in de zorg

Door de coronacrisis zijn er handen tekort in de zorg- en welzijnssector. Wil je echt een verschil maken? Stel je vandaag nog kandidaat en draag je steentje bij. Samen met de zorgprofessionals help je de mensen die het echt nodig hebben. Surf naar www.helpindezorg.be voor meer info.

Onze boodschappendienst kan je helpen

Voor kwetsbare mensen in onze stad is er de boodschappendienst. We helpen je graag bij het organiseren van je boodschappen. Heb je hier hulp bij nodig of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Geef een seintje aan het lokaal dienstencentrum Ten Patershove via 051 79 32 80 of tenpatershove@diksmuide.be. Ken je iemand die blij zou zijn met af en toe een telefoontje? Geef dit zeker door via bovenstaand nummer.

Noodopvang wordt uitgebreid met 12 en 13 november.

We lanceerden het aanbod van noodopvang voor mensen die in essentiële sectoren werken. Zij kunnen hun kinderen (jonger dan twaalf) hiervoor inschrijven via https://diksmuide.ticketgang.eu/. De crisiscel besliste om deze noodopvang toch gratis aan te bieden. Mensen die hun kinderen al inschreven voor 9 en 10 november krijgen hun centen teruggestort.

Nieuwsoverzicht