naar inhoud
Week van de Handhaving Diksmuide

Diksmuide zet tijdelijke camera’s in tegen sluikstort

06 okt
Diksmuide schakelt met tijdelijke camera’s een versnelling hoger in de strijd tegen sluikstort. Tijdens de week van de Handhaving, die gisteren startte, kregen een aantal medewerkers toelichting over de werking van die camera’s. Binnenkort verschijnen die camera’s heel subtiel in het straatbeeld.

Onze inwoners verdienen een stad zonder zwerfvuil en sluikstort. Diksmuide probeert de strijd tegen afval creatief aan te pakken. Verschillende acties ten spijt, blijft het thema helaas een probleem. Daarom koos de stad ervoor om tijdelijke camera’s te plaatsen om hopelijk daders te kunnen vatten. 

Camera’s op diverse plekken in onze stad

De locaties houden we bewust geheim. Bedoeling is om de plekken waar de camera’s staan af en toe te veranderen. De camera’s zullen nauwelijks opvallen, en kunnen op diverse materialen worden aangebracht. Wel komen er extra meldingsborden om het filmen op openbaar domein juridisch te sluiten. We hopen natuurlijk vooral dat sluikstorters twee keer nadenken en hun vuilnis naar het recyclagepark brengen of in de vuilniszak stoppen, waar het thuishoort.

De camerabeelden worden enkel verstrekt aan de politie of de gemeentelijk gasambtenaar voor de opmaak van een PV of een GAS-boete.

Week van de Handhaving 

De banner voor de Week van de Handhaving zal je eerstdaags in het straatbeeld van Diksmuide zien verschijnen. De oehoe moet mensen sensibiliseren en overtuigen om zwerfvuil niet op straat te gooien. De insteek van de campagne is deze keer dat niemand graag wordt aangesproken op zijn of haar gedrag. Mooimakers roept met haar campagne dan ook op om je verantwoordelijkheid te nemen en er zelf voor te zorgen dat je niet aangesproken wordt. En daar zijn wij het volmondig mee eens!

Heb jij zelf een suggestie voor een locatie?

We vinden het fijn als onze inwoners met ons meedenken. Heb je een goeie suggestie voor een locatie waar je de camera tijdelijk wilt? Geef een seintje via milieu@diksmuide.be of 051 79 31 41. Merk je sluikstort op ergens op het openbaar domein? Meld het zeker via deze link: https://www.diksmuide.be/product/681/meldingskaart

Nieuwsoverzicht