naar inhoud
Voedselverlies

Jouw mening over Vlaams actieplan tegen voedselverliezen

11 aug
Tegen 2025 zou het voedselverlies in Vlaanderen met 30 procent moeten dalen. Daarom werkte de Vlaamse overheid een actieplan uit om voedselverliezen te vermijden en biomassa beter te benutten.

Dit actieplan vormt het nieuwe kader voor de overheid en de sectoren om samen voedselverlies en biomassa(rest)stromen circulair aan te pakken in Vlaanderen de komende 5 jaar.

Het nieuwe actieplan ‘Voedselverlies en biomassa(rest)stromen circulair 2021-2025’ moet het voedselverlies in Vlaanderen verder beperken en meer duurzame (her)gebruiksmogelijkheden creëren voor biomassa en biomassareststromen.

Alle inwoners kunnen dit actieplan raadplegen tot en met 30 september 2020, voor de Vlaamse Regering eind dit jaar het plan moet goedkeuren. Opmerkingen op het plan kunnen schriftelijk of per mail bezorgd worden aan OVAM - team bio, Stationsstraat 110, Mechelen of actieplanbio@ovam.be. Een verslag van de reacties wordt samen met het aangepaste actieplan ter goedkeuring aan de Vlaamse Regering voorgelegd eind dit jaar.

Nieuwsoverzicht