naar inhoud
Diksmuide

6 besmettingen in Diksmuide, situatie wordt strikt opgevolgd

06 aug
De nieuwe cijfers van de Zorgatlas geven aan dat er in Diksmuide 6 mensen positief testten op Covid-19. Het gaat om mensen uit drie verschillende gezinnen. Ze volgen de verplichte quarantaine zeer goed op.

Cijfers Zorgatlas

Voor burgemeester Lies Laridon is er geen reden tot paniek, de maatregelen in de stad worden dan ook niet verstrengd. Waakzaamheid is wel nodig. Op de website van Sciensano staan vandaag 3 besmettingen vermeld, maar dit cijfer is een weergave van drie dagen geleden. Via de Zorgatlas heeft burgemeester Lies Laridon weet van 6 besmettingen in totaal. Het gaat om drie haarden. Twee personen liepen een besmetting op in het bedrijf (buiten Diksmuide) waar ze werken en besmetten hun gezinsleden. Een andere persoon testte positief na een reis, maar besmette niemand anders.

Geen aanvullende maatregelen voor Diksmuide

De gezinnen die positief testten op het coronavirus werkten vlot mee aan de contacttracing. Ze wonen allemaal in het centrum van Diksmuide. Het contact met de huisartsen verliep erg vlot. We vernemen dat ze de verplichte quarantaine zeer goed opvolgen. De gezinnen hebben eerder beperkte sociale contacten. Ze hielden zich ook nauwgezet aan de opgelegde maatregelen met de bubbel van maximaal vijf personen. “Aangezien de besmettingshaarden heel precies in kaart gebracht zijn en de situatie goed opgevolgd wordt, zijn geen aanvullende maatregelen voor héél de bevolking nodig”, aldus burgemeester Lies Laridon. Ze blijft de situatie wel op de voet volgen.

Volg de essentiële maatregelen

Dit cijfer voor Diksmuide is geen reden voor paniek. We willen wel oproepen om de opgelegde maatregelen strikt op te volgen, om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Bewaar steeds de afstand van 1,5 meter van elkaar en beperk je tot de bubbel van vijf extra mensen buiten het gezin. Draag een mondmasker op plaatsen waar het verplicht is (in winkels, horeca tot je neerzit) of op drukke plaatsen waar je de 1,5 m niet kunt respecteren. 

Nieuwsoverzicht