naar inhoud
logo Feniks 2020

Feniks Diksmuide uit de startblokken

25 jun
Eind september 1918 was er niets meer. De Eerste Wereldoorlog had dorpen en steden langs het front weggevaagd. Onze stad was herschapen tot een desolaat maanlandschap. Eind 1918 keerden de eerste inwoners terug, op zoek naar hun woonplaats. Diksmuidelingen herbouwden hun leven en stad.

Een eeuw na datum staat de Westhoek stil bij de wederopbouw van de stad en de veerkracht van onze voorouders.

Duik de heropbouwtijd in per fiets, te voet, in de gratis expo op de vernieuwde stadhuiszolder of tijdens een zomers Feniksweekend.

Feniks BUITEN

Herontdek het wederopbouwverhaal via twee fietsroutes langs onze mooie dorpen. De fietsroutes (beide +- 40 km) voeren je langs onze pittoreske dorpen.

Op de Fenikswandelroute in het centrum (3 km) ontdek je heel wat interessante weetjes op piramides. Bovendien kan je tot eind oktober deelnemen aan een fotozoektocht langs de route.

Download de gratis routes op www.bezoekdiksmuide.be/feniks2020. Deelnameformulier voor de fotozoektocht via dienst toerisme (Grote Markt 6).

Feniksexpo

Het heropleven van de stad na 1918 was niet enkel een verhaal van herbouwen met stenen. De expo toont ook het herleven van hoopvolle mensen. Bezoekers volgen drie pioniers, prille nieuwe Diksmuidelingen, die hun leven weer op de rails krijgen: commissaris Karel Focke, handelaar Emiel Missiaen en de jonge schippersdochter Célestine. Volg hun verhaal en ontdek hun emotionele tocht doorheen het Diksmuide van toen in een multimediale expo.

Gratis | Dagelijks open tussen 10 tot 16 uur | Ingang via dienst toerisme (Grote Markt 6) | Reserveren verplicht wegens coronamaatregelen | Meer info via 051 79 30 50 of feniks@diksmuide.be

Feniksweekends

Elk vierde weekend van juli tot en met oktober neemt een gids je op sleeptouw door ons wederopbouwverleden. Op zaterdagavond is er een avondwandeling in de stad, met een smeuïge versnapering.  Op zondagmorgen is er een klassieke gegidste wandeling met een lekker tussendoortje en op zondagnamiddag is er een gegidste fietstocht met een verfrissende stop. 

Elk 4de weekend van juli - oktober | Gidsbeurten op zaterdag (20.30 uur) en zondag (10 of 14 uur) | € 2 (kansentarief UiTPAS Westhoek), € 10 | Reserveer via 051 79 30 50, feniks@diksmuide.be of dienst toerisme (Grote Markt 6)

Meer informatie over het Feniksaanbod via www.bezoekdiksmuide.be/feniks.  

Nieuwsoverzicht