naar inhoud
Markt Diksmuide

Veel versoepelingen in Diksmuide - een overzicht

14 mei
De Nationale Veiligheidsraad kwam opnieuw samen om een versoepeling van de coronamaatregelen te bespreken. Die beslissingen hebben ook voor onze stad gevolgen. We geven je een overzicht van de meest recente veranderingen in onze stad.

Opnieuw maandag- en boerenmarkt

Vanaf maandag 18 en zaterdag 23 mei vinden de maandag- en boerenmarkt opnieuw plaats in onze stad. Onze wekelijkse marktdag is maandag, en zo zijn we meteen een van de eerste steden in Vlaanderen waar de markt terug open is. We maken optimaal gebruik van onze mooie Grote Markt zodat er voldoende afstand is tussen de 32 verschillende kramen. Een circulatieplan moet ervoor zorgen dat bezoekers zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen. Marktkramers dragen verplicht een mondmasker, voor bezoekers is het dragen van mondmasker sterk aanbevolen.

Terug bezoek mogelijk in onze coronavrije woonzorgcentra

Bijzonder goed nieuws uit ons woonzorgcentrum Yserheem. Nadat eerder alle personeelsleden negatief testten op het coronavirus, testten nu ook alle bewoners negatief. Fantastische resultaten, zeker nu familieleden vanaf maandag opnieuw welkom zijn. 

We nemen extra maatregelen zodat familieleden op een veilige manier de bewoners opnieuw kunnen bezoeken. Alle bezoeken verlopen op afspraak, duren maximum 30 minuten en vinden plaats achter plexiglas, en met voldoende afstand. Gegevens van bezoekers houden we nauwkeurig bij, voor eventuele tracering van het coronavirus bij een uitbraak. De familie van de bewoners werden hierover via een brief op de hoogte gebracht. Voor de bewoners is dit nieuws alvast een grote opluchting na negen moeilijke weken. We blijven ook oproepen om te blijven zwaaien tijdens een raambezoek.

Blokkot

Ook het Blokkot starten we binnenkort op. Om voldoende afstand te garanderen, maar toch genoeg capaciteit aan te kunnen bieden verwelkomen we studenten vanaf zaterdag  in oc Zonnestraal, vanaf maandag ook in de kerk van Oudekapelle, telkens vanaf 8 tot 22 uur. Wie gebruik wil maken van het Blokkot vult hiervoor een reservatieformulier in op https://www.diksmuide.be/eloketdetail/222/inschrijving-blokkot. De opening van Blokkot is er in eerste instantie voor studenten die thuis geen goede ruimte ter beschikking hebben om zich te concentreren. We vragen aan de studenten dat ze onze richtlijnen ter plaatse strikt volgen zodat het veilig blijft voor iedereen.

Toerisme opent de deuren terug

Vanaf maandag 18 mei gaan de deuren van de dienst toerisme terug open. Ook Diksmuidelingen kunnen toerist in eigen stad zijn, en kunnen ons weids landschap via de vele fiets- en wandelroutes herontdekken. Museum aan de IJzer gaat ook open vanaf maandag en is trouwens nog steeds gratis voor Diksmuidelingen. De Dodengang opent vanaf woensdag 20 mei de deuren.

Nieuwsoverzicht