naar inhoud
start LDC Ten Patershove

40 jaar lokaal dienstencentrum Ten Paterhove

04 mrt
Het lokaal dienstencentrum Ten Patershove bestaat 40 jaar. Redenen genoeg voor een feestje, al gooit corona nogal wat roet in het eten. We laten de kans niet voorbijgaan en vroegen waarom mensen zo graag naar het dienstencentrum komen. Dat blijkt voor diverse redenen te zijn.

Daarom komen zij zo graag naar Ten Patershove

Freddy Carton

Ik heb er veel nieuwe mensen leren kennen en als ‘vrijwilliger - afwasser’ van dienst in de dorpsrestaurants zie ik ook veel oude bekenden terug. Dat doet deugd. Mijn grote hobby is petanque, dat doen we iedere vrijdagnamiddag. Ik kan me daar echt in uitleven, het is een toffe bende en de sfeer is super. Je wordt in het ldc altijd vriendelijk ontvangen. Je vindt er altijd een luisterend oor en krijgt raad/hulp.

Lieven Rommelaere

Vooral de vriendelijkheid en spontaniteit van de mensen daar is typerend. Ik ga altijd mee met de daguitstap. Zo kom je op plaatsen waar je anders niet komt. We zijn al naar Kassel, Wervik en Passendale geweest. Ik kijk er elk jaar heel erg naar uit. Ik heb het dienstencentrum leren kennen via een vriend. Nu maak ik ook gebruik van het wassalon. Mijn was is altijd tiptop in orde!

Erna

Ik dacht dat ik niemand meer zou zijn als ik op pensioen was. Dankzij het ldc en het dorpsrestaurant voel ik mij niet afgeschreven. We zijn in april 2016 verhuisd naar Vladslo. Onze eerste deelname aan het dorpsrestaurant voelde wat onwennig aan. Ik vond mezelf nog te jong. Maar ik trok mijn stoute schoenen aan en bood me aan als vrijwilliger. Vier jaar later bedien ik de mensen nog altijd graag. Ik kijk er elke maand naar uit en als ik een keertje moet overslaan hoor ik achteraf dat ze me gemist hebben.

Magda Mortier

Door naar Ten Patershove te gaan kreeg ik een nieuw doel in mijn leven en ging er een heel nieuwe wereld voor mij open. Je bent er altijd welkom, je krijgt er alle info die je nodig hebt en ze helpen waar ze kunnen. Er is vanalles te doen, voor elk wat wils.

Danny Beckx

Wij zijn in januari 2016 aangespoeld in Diksmuide. We kenden er niemand maar ik wou heel graag fietsen. Ik werd lid van de fietsclub en maakte mijn eerste contacten. Dat was zo leuk en tof dat ik meer wou doen en vrijwilliger werd voor het Ontmoetingspunt. Door het dienstencentrum voelden we ons snel thuis in Diksmuide. Het heeft mijn leven veranderd, daarom een pluim op de hoed voor de medewerkers. Dank om het warme gevoel dat ik hier krijg.

Nadine Lamote

Als het ldc er niet zou zijn, dan zou het als ontheemd aanvoelen. Zoveel mensen vinden er de weg naartoe. Het is dé oplossing tegen vereenzaming. Voor mij is dinsdag de leukste dag van de week, want dan volg ik Franse conversatie. In de namiddag is er repetitie van het seniorenkoor Yzergalm. En ook de OKRA, waar ik sinds dit jaar teamleider van ben, voelt zich daar thuis.

Nieuwsoverzicht