naar inhoud
enquête

Statbel organiseert een enquête in Diksmuide

02 mrt
In de loop van de volgende weken en maanden houdt Statbel, het Belgische statistiekbureau, een enquête naar inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC) bij een aantal geselecteerde huishoudens uit onze gemeente.

Waarom deze enquête?

Deze enquête geeft een unieke inkijk in de levensomstandigheden zoals huisvesting, opleiding, werk en inkomens. Statbel maakt op basis van deze gegevens statistieken op voor België, zoals het risico op armoede en sociale uitsluiting. Ze levert internationaal vergelijkbare gegevens en coördineert dit op Europees niveau via Eurostat.

Brief op komst!

De huishoudens, geselecteerd uit het Rijksregister, werden worden per brief op de hoogte gebracht dat een enquêteur bij hen zal langskomen. Ze ontvangen een vergoeding van 30 euro ter compensatie van de tijd die ze in de interviews hebben geïnvesteerd / investeren. Deze enquête heeft als voornaamste doelstelling indicatoren te bekomen om het sociale beleid mee te helpen evalueren en plannen. Wij nodigen de geselecteerde huishoudens dan ook uit om hun volledige medewerking hieraan te verlenen.

Toch nog vragen?

Voor meer inlichtingen omtrent in verband met deze enquête kan u steeds contact opnemen met het Call Center van de FOD Economie of een e-mail sturen naar Statbel.

FOD Economie – Contact Center
Tel. 0800 120 33
Fax: 0800 120 57

Statbel
E-mail: silc@economie.fgov.be
Website: https://statbel.fgov.be/silc

Nieuwsoverzicht