naar inhoud
Besparen

Diksmuide bespaart 310.000 euro op verzekeringen

21 feb
Diksmuide ging eind 2019 over tot de nieuwe gunning van de verzekeringscontracten. Om alles efficiënt te laten verlopen werd eerst een audit uitgevoerd. Deze overheidsopdracht levert een besparing op van ongeveer 310.000 euro deze legislatuur.

De stad en het OCMW moeten zich voor verschillende risico’s verzekeren:

  1. Arbeidsongevallen
  2. Burgerlijke aansprakelijkheid
  3. Materiële schade
  4. Dienstwagens en -verplaatsingen

Voorafgaande audit

In het kader van de wet op overheidsopdrachten eind 2019 werd opnieuw een prijsaanvraag gedaan. Die werden voor de laatste keer vernieuwd in 2015. Om dat gericht en onderbouwd te doen, vond eerst een audit plaats van de verzekeringsportefeuille. Met de informatie die daaruit volgde werd een uitgebreide omschrijving uitgeschreven met het oog op het verkrijgen van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Opdracht werd opgesplitst

Drie verzekeraars namen deel aan de prijsvraag. De offertes werden naast elkaar gelegd en vervolgens onderzocht naargelang de prijs en inhoud, dus ook de voorgestelde waarborgen. Op basis van dat onderzoek werd de opdracht verspreid. Zo zal Ethias instaan voor arbeidsongevallen, Axa voor de burgerlijke aansprakelijkheid en P&V voor de materiële schade en dienstwagenverzekering.

Besparing

Het uitvoeren van deze opdracht heeft al zijn vruchten afgeworpen, want er is een besparing van ongeveer 62.000 euro per jaar of 310.000 euro deze legislatuur. Dat komt doordat de premievoeten sterk gedaald zijn, vooral die voor de brandpolis ten opzichte van de vorige.

Nieuwsoverzicht