naar inhoud
nieuwe tennishal De Maene

Tennisclub De Maene speelt dit najaar in een nieuwe tennishal

04 feb
Begin dit jaar startte tennisclub De Maene met de bouw van een eigen tennishal. Nu is er – behalve de grondwerken – nog weinig van te zien, maar in oktober wordt de eerste match in de gloednieuwe hal gespeeld.

In de tennishal komen drie tennisvelden, een vergaderzaal, kleedkamers, sanitair en een bar. Een overdekt terras zal uitkijken op de bestaande buitenvelden.

Kostenplaatje

Het totale kostenplaatje voor de nieuwe tennishal bedraagt 1.050.000 euro. Sport Vlaanderen draagt 270.000 euro van de kosten, 350.000 euro is voor rekening van het stadsbestuur. Opmerkelijk is dat de club en leden zelf een groot stuk van de kosten dragen. “De leden kregen de kans om gedurende acht jaar 5.000 euro te schenken aan de club, aan een interessante interest. Zo werd nog eens 200.000 euro verzameld. De rest van het bedrag betaalt de club met eigen middelen”, aldus voorzitter Eddy Decaestecker.

Bloeiende club

De uitbreiding is broodnodig. “De club telt meer dan 500 leden, en de bestaande 4 outdoorterreinen worden constant gebruikt. Het aantal leden blijft ook stijgen. De drie bijkomende indoorterreinen zullen die druk drastisch verlichten. We dromen om ook in 2021 nog een extra tennisterrein en 2 padelterreinen aan te leggen”.

De tennishal komt op de site van De Pluimen te staan, tussen het zwembad, de parking en de bestaande tennisvelden van de club.

Wil je meer informatie? Op 7 maart kan je de hele dag terecht in de chalet. Het bestuur van TC De Maene ontvangt je met open armen.

Nieuwsoverzicht