naar inhoud
alcoholvrije glühwein

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

01 feb
In februari is het Tournée Minérale. Een maand lang laten we alcohol links staan en daar zijn je lichaam en geest best gelukkig mee! Meer tijd en energie, betere slaap, een fris gevoel de dag erna en het beste van allemaal?

? Het besef dat je helemaal geen alcohol nodig hebt om je te amuseren. Ga de uitdaging aan en doe mee! Surf naar www.tourneeminerale.be voor meer tips, recepten en weetjes.

Kom op maandag 12 februari naar de maandagmarkt en passeer even langs de stand van Tournée Minérale. Bezoekers van de maandagmarkt worden er getrakteerd op lekkere alcoholvrije glühwein. Santé!

Zelf aan de slag? Zo maak je het alcoholvrije kruidige drankje zelf:

Alcoholvrije glühwein (voor 4 personen)

1 liter blauwe druivensap zonder toegevoegde suiker

10 kruidnagels

2 kaneelstokjes

2 steranijs

1 sinaasappel

3 kardemompeultjes, gekneusd

 

Bereidingswijze

  1. Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Snijd de sinaasappel vervolgens doormidden en prik de kruidnagels in de helft die je niet geraspt hebt.
  2. Doe het druivensap in een kookpot samen met de halve sinaasappel, de sinaasappelschil en de rest van de specerijen. Verwarm op een zacht vuurtje gedurende een halfuur zonder de drank te laten koken. Knijp de halve sinaasappel die niet mee in de pot ging uit in de glühwein. Zeef de alcoholvrije glühwein en schenk uit.
  3. Als je graag een heel kruidig drankje hebt, kan je de alcoholvrije glühwein, nadat je hem van het vuur gehaald hebt, een dag of nacht afgedekt laten trekken. Verwarm de drank dan opnieuw voor het serveren.
  4. Druivensap is al behoorlijk zoet, maar heb je het liever nog een tikkeltje zoeter, dan kan je naar smaak nog wat suiker toevoegen.
Nieuwsoverzicht