naar inhoud
alcoholvrije pino colada

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

03 feb
Elk jaar neemt 1 op 5 volwassen Belgen deel aan Tournée Minérale. Het initiatief roept op om in februari een maand 'neen' te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product

De boodschap blijft onveranderd: een glas wijn bij het eten, een pintje na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor problematische gebruikers.

Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met heel wat aandoeningen. Van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk, in relaties …

 

Op je gezondheid


Met Tournée Minérale krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt aan een gezonder gewicht … Veel deelnemers voelen zich beter in hun vel.

 

Minérale bars en resto’s maken van februari een feest


In veel bars of restaurants vind je lekkere alcoholvrije alternatieven voor een geslaagde alcoholvrije avond. Sta je zelf in de keuken? Probeer dan deze drie recepten uit.

Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Punchyflower

  • 20ml citroensap
  • 100 ml water
  • 40 ml vlierbloesemsiroop
  • 8 blaadjes basilicum
  • Crushed ice
  • Kaneel

 

Gooi de basilicum in een shaker of bokaal en stamp aan zodat de smaken vrijkomen. Voeg daarna het citroensap, water en de vlierbloesemsiroop toe. Voeg naar smaak kaneel toe. Let’s shake! Werk af met ijs.

 

Pino Colada (1 stuk)

  • 100 ml kokosmelk
  • 100 g ananas

Snijd de ananas in stukjes, gooi alles in de mixer en serveer. Jum!

Tournée Minérale special (1 stuk)

  • 5 frambozen
  • 30 ml water
  • 75 ml pompelmoessap
  • 3 blaadjes basilicum
  • Snufje zout en vanillesuiker
  • Crushed ice
  • Rode peperbesjes

Kneus basilicum en frambozen zodat het sap goed vrijkomt. Meng dit met het suiker en zout in een shaker of confituurpot. Voeg daarna het water en pompelmoessap toe. Schudden maar! Zeef het resultaat en werk af met een blaadje basilicum en enkele rode peperbesjes.

Nojito (1 stuk)

  • 12 blaadjes verse munt
  • 12 cl spuitwater
  • 1 limoen
  • Agavesiroop/rietsuiker/andere zoetstof

Stamp de muntblaadjes in een glas zodat de smaak vrijkomt. Voeg het water toe, samen met het sap van de limoen, houd een stukje over voor de versiering. Voeg naar smaak wat zoetstof toe. Versier je glas met een stukje limoen.

Nieuwsoverzicht