naar inhoud
schuilhuis

Gespot: schuilhuis voor zwerfkatten in het stadpark

07 jan
De Vlaamse Overheid vraagt steden om maatregelen te nemen voor het dierenwelzijn in de stad. Om daar werk van te maken tekenden we in op een gratis aanbod aan schuilhuisjes. Eén van die schuilhuisjes prijkt sinds kort in het stadspark in Diksmuide.

Naast het plaatsen van schuilhuisjes zet de stad actief haar zwerfkattenbeleid verder, waarbij zwerfkatten gecastreerd of gesteriliseerd worden. Dit gebeurt in samenwerking met dierenartsen uit de buurt.

Lucrèce woont in Beerst, en komt al 15 jaar lang bijna élke dag met haar fiets naar het stadspark om de katten te voederen. “Toen ik 15 jaar geleden de eerste keer kwam bracht ik spaghetti mee voor de zwerfkatjes. En ja .. ik ben blijven komen. Ik krijg regelmatig restjes van handelszaken uit de het centrum, of geneesmiddelen voor de katjes van apothekers uit de buurt. Ik ben verzot op die beestjes! Drie keer kon ik het niet laten, en nam ik een katje mee naar huis in mijn fietszak, om er daar voor te zorgen.”

Lucrèce krijgt binnenkort een voederpasje, waarmee ze de eerste Diksmuideling wordt die de zwerfkatten op een gecontroleerde manier eten geeft. Vanaf nieuwjaar koopt het stadsbestuur hier maandelijks kattenvoeding voor aan. Heb je zelf een groot hart voor dieren? Geef ze dan niet zomaar onbeperkt eten. Dit kan ongedierte aantrekken, en leidt tot extra overlast. Heb je vragen over het zwerfkattenbeleid of last van overlast in jouw buurt? De milieudienst geeft je graag tips om correct met de diertjes om te gaan, met respect voor mens en milieu.

Dienst milieu

Heernisse 6

milieu@diksmuide.be

051 79 31 40

Nieuwsoverzicht