naar inhoud
tieners in een zetel

Filmvoorstelling voor en door Diksmuidse tieners

24 dec
Verschillende Diksmuidse tieners bundelden samen met de Diksmuidse filmclub en de stedelijke jeugddienst de krachten en zetten vrijdag 3 januari een filmvoorstelling voor tieners op poten.

Tieners uit Diksmuide en omstreken zijn vrijdagmiddag welkom om 13.30 uur in CC Kruispunt om er te genieten van the Avengers: Endgame. De film – die in april dit jaar in première ging – werd zorgvuldig geselecteerd door een groep tieners uit de Diksmuidse middelbare scholen.

Participatietraject

Begin 2019 kwam een groep tieners een eerste keer bijeen om na te denken over een tienervriendelijk beleid. Veertien tieners sprokkelden ideeën over het tieneraanbod in Diksmuide. Ze dromen onder meer van een tienerfuif, een plek om samen te gamen, smude movies, een skatepark of avontuurlijke uitstappen op maat van tieners. De jeugddienst ging samen met de tieners aan de slag om werk te maken van die ideeën.

Smude movies

Smude movies is het eerste idee van de tieners dat binnenkort werkelijkheid wordt, met de hulp van de Diksmuidse filmclub. Vrijdag 3 januari bijten de tieners de spits af met hun eerste voorstelling. De voorstelling kost 7 euro, met een drankje inbegrepen. Voor en na de film, en tijdens de pauze zal je in de foyer van CC Kruispunt een snack kunnen eten, of een drankje kunnen kopen. “Als de eerste editie geslaagd is, dan organiseren we nog meer filmvoorstellingen voor tieners”, aldus de groep.

Op de foto herken je enkele van de gemotiveerde tieners. Onderaan v.l.n.r.: Vic Niville, Jill Margodt en Eufemie Senesael. Boven: Boaz Morlion.

Nieuwsoverzicht