naar inhoud
kinderen opruimen afval

Maak jij Diksmuide zwerfvuilvrij?

04 dec
Zwerfvuil vervuilt het straatbeeld, de natuur en het milieu. Mensen gooien (on)bewust of onbewust afval op de grond. Inwoners en verenigingen slaan tijdens de grote zwerfvuilactie op 14 maart al voor de zesde keer de handen in elkaar om onze mooie stad zwerfvuilvrij te maken.

In een ideale wereld zijn ze niet meer nodig, maar toch blijken zwerfvuilacties en preventieve maatregelen een absolute noodzaak. Tijdens de vorige opruimactie in maart 2019 ruimden 200 verenigingen in Diksmuide en buurgemeenten zo’n 3.168 km wegbermen op en verzamelden ze maar liefst 31.904 kg zwerfvuil. Zaterdag 14 maart vindt de zesde grote zwerfvuilopruimactie plaats! Ruim je mee op met jouw vereniging?

Waarom deelnemen?

Je bent sportief in de weer, versterkt het groepsgevoel en zorgt voor een positieve en zichtbare impact op mens en natuur … En niet te vergeten: voor minimum 8 km opgeruimde weg of 16 km opgeruimde wegberm, ontvangt je vereniging een vergoeding van 200 euro, dankzij de financiële steun van de IVVO en de aangesloten gemeenten.

Hoe deelnemen?

In 2019 ruimden 21 Diksmuidse verenigingen mee op, goed voor 350 vrijwilligers. Gaan we dit jaar voor nóg meer? Schrijf jouw vereniging in met minimum 10 personen via milieu@diksmuide.be. Je kan ook samenwerken met een andere vereniging en samen één traject opruimen. Als het maximum aantal verenigingen is bereikt, kom je op een wachtlijst terecht. Voor afvaltangen, handschoenen en zakken zorgt de milieudienst.

Wil je regelmatig zwerfvuil oprapen in jouw buurt? De stad helpt! 

Wie graag minstens enkele keren per jaar, al dan niet samen met buren, familie of vrienden zijn buurt zwerfvuilvrij maakt, kan zich aanmelden via de website van de Mooimakers via www.mooimakers.be. Eens je via de website geregistreerd bent, kan je met de gemeente contact opnemen voor verdere praktische afspraken. Wij geven je het nodige materiaal zodat je aan de slag kan.

Meer info via de milieudienst.

Heernisse 6

milieu@diksmuide.be

051 79 31 40

Nieuwsoverzicht