naar inhoud
begraafplaats Keiem

Sluiting oude begraafplaats Keiem

04 dec
Vanaf 1 januari 2020 sluit de oude begraafplaats van Keiem. Op 28 oktober besliste de gemeenteraad om de oude begraafplaats van Keiem te sluiten. Dat wil zeggen dat er vanaf 1 januari 2020 geen mensen meer begraven of bijgezet worden op het oude kerkhof. Vanaf 2022 start de ontruiming.

Vooraleer de begraafplaats wordt ontruimd, kan je een overbrenging van stoffelijke overschotten aanvragen. De stoffelijke overschotten krijgen dan een nieuw plekje van dezelfde grootte op het nieuwe kerkhof in de Streuvelstraat. Iedereen kan zo’n overbrenging van een concessie aanvragen. Eeuwigdurende concessies kan je gratis tot 50 jaar verlengen. Niet-eeuwigdurende concessies verleng je met 15 of 30 jaar. Voor een verlenging van 15 jaar betaal je 335 euro, voor een verlenging van 30 jaar is dat 670 euro.

Is de zerk verwaarloosd? Dan wordt een concessie niet toegekend. Als nabestaande kan je het stoffelijk overschot ook laten cremeren. De as wordt dan begraven in de urnenkelder of bijgezet in de urnenmuur op de nieuwe begraafplaats in Keiem, of je kan ze thuis bewaren.

Het stadsbestuur betaalt het overbrengen van stoffelijke overschotten en asurnen. Het verplaatsen van grafmonumenten is voor rekening van de aanvrager. Als we geen reactie ontvangen voor 4 januari 2022, wordt het graf verwijderd.

Praktisch?

Ga voor 4 januari 2022 langs bij de dienst burgerzaken om je aanvraag in orde te brengen. Heb je nog een bewijs van concessie of van een eventuele verlenging liggen? Breng het dan mee.

Openingsuren

Maandag tot en met zaterdag van 9 tot 12 uur |dinsdagavond van 16 tot 19 uur |woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur, of maak een afspraak via www.diksmuide.be of 051 79 30 10.

i

Dienst burgerzaken

Grote Markt 6

051 79 30 10

burgerzaken@diksmuide.be 

Nieuwsoverzicht