naar inhoud
Robie en Noëlla Vanoutryve - Hommez van Galerij Montanus 5.

Prijs voor Cultuurverdienste 2019 voor Robie en Noëlla Vanoutryve - Hommez

18 okt
De Diksmuidse Cultuurraad organiseert om de twee jaar de Prijs voor Cultuurverdienste. Zo tonen ze hun waardering voor wie het Diksmuidse culturele leven vormgeeft. Dit jaar ging die eer naar Robie en Noëlla Vanoutryve – Hommez van Galerij Montanus 5.

Genomineerden

Iedereen kreeg de kans personen of verenigingen te nomineren. Dit resulteerde in volgende lijst van negen kandidaten: Dirk Verwilghen - Wak Maar Proper - Frans Portier - vrijwilligersploeg 4AD - Sint-Pieterskoor Esen - Patrick Steen - Jacques Vanneste - Cesarno Grooten - Robie en Noëlla Vanoutryve - Hommez.

Een onafhankelijke jury koos eerst drie finalisten en vervolgens de laureaat. Robie en Noëlla haalden het van Cesarno Grooten en de vrijwilligersploeg 4 AD.

Prijsuitreiking in nieuwe OC Woumen

De finalisten ontvingen tijdens een sfeervolle voorstelling in een gloednieuw OC Woumen, dat die avond plechtig geopend werd, een mooi prijzenpakket geschonken door De Cultuurraad en het Stadsbestuur. De winnaar kreeg daarenboven een geldprijs van 300 euro en een kunstwerk van de hand van Katia Vanhaelewijn, lid van de stuurgroep van de cultuurraad.

Nieuwsoverzicht