naar inhoud
energiemeter

Bespaar op je energiefactuur

08 okt
Met het project 'Energieke Dorpen' wil de provincie West-Vlaanderen inwoners uit de dorpen ondersteunen bij het besparen en opwekken van energie.

Met ons aanbod brengen we inwoners en experten samen om hun kennis te delen. Zo helpen we elkaar om stappen vooruit te zetten in het besparen van energie en de overstap te maken naar hernieuwbare energie.

1. Energyparty


Tijdens de energyparty ontdek je op een leuke manier welke mogelijkheden jij hebt om je energieverbruik te verlagen. Jouw dorp en de energiefactuur zijn het vertrekpunt van een energieke avond, maar jij bepaalt mee welke onderwerpen aan bod komen.

Geen saaie bedoening dus, maar een uitwisseling tussen de begeleider van Goodplanet en de deelnemers.

Je gaat naar huis met heel wat tips om energie en geld te besparen!

2. Warmtefoto


Wil je weten of je woning warmte verliest en waar die warmte verloren gaat? Het uitvoeren van een warmtescan van je gevel en dak kan hierop een antwoord geven.


Als je weet waar de warmte het huis verlaat, kun je veel gerichter nadenken over maatregelen.


Op een koude winternacht komen we een foto maken van jouw gevel en dak. Daarna nodigen we je samen met de deelnemers uit jouw dorp uit om de resultaten en mogelijke oplossingen te bespreken.

3. Energiemonitoring


Om doeltreffend te besparen op je energiefactuur moet je nagaan welke toestellen het meest verbruiken. Pas dan kun je deze toestellen vervangen, minder gebruiken of weghalen… Energiemonitoring kan je daarbij helpen.


Gedurende een bepaalde periode worden continu alle verbruiken van de verschillende toestellen in jouw huis gemeten met een smappee-toestel. Na het uitvoeren van de monitoring komen we met de deelnemers uit jouw dorp samen om de resultaten en mogelijke oplossingen te bespreken.Je kunt zowel individueel als in groep inschrijven. We verwittigen je wanneer er voldoende inschrijvingen zijn in jouw dorp om het traject te starten. Heb je reeds een groep (7 gezinnen) dan kunnen we meteen aan de slag.

Schrijf je in voor dit gratis aanbod
www.wijzijnergiek.be of duurzaamheid@diksmuide.be 
051 79 31 42

Nieuwsoverzicht