naar inhoud
luchtfoto omleidingsweg

Openbaar onderzoek zuidwestelijke omleidingsweg Diksmuide loopt tot 5 oktober

01 okt
Het Agentschap Wegen & Verkeer diende op 2 augustus een nieuwe aanvraag tot omgevingsvergunning in voor de aanleg van de zuidwestelijke omleidingsweg in Diksmuide. Deze aanvraag werd op 28 augustus volledig en ontvankelijk verklaard. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 5 oktober.

Het traject van de zuidwestelijke omleidingsweg loopt van de Kaaskerkestraat (N35) tot aan de Woumenweg (N369). Vorig jaar werd in juni een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor deze omleidingsweg. Deze vergunningsaanvraag werd toen geweigerd. De gewijzigde aanvraag werd onlangs goedgekeurd, waardoor het openbaar onderzoek op 6 september kan starten. Nog tot en met 5 oktober kun je dit komen inkijken in het administratief centrum (Heernisse 6) van Diksmuide.

 

Eerste fase van de werken

 

De aanbestedingsprocedure voor de eerste fase van de werken is opgestart op 28 augustus 2019. Deze eerste fase omhelst o.a. de ophogingen in functie van de later af te werken brug, de aanleg van een deel van de zuidwestelijke omleidingsweg (tussen de spoorweg en de brug over de IJzer) en de aanleg van de nieuwe verbindingsweg Kapellestraat - IJzerdijk.

i

Technische Dienst

Heernisse 6

051 79 31 00

technische.dienst@diksmuide.be

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht