naar inhoud
Tractor in de modder

Modder op de weg

01 okt
Diksmuidse boeren zitten volop in de oogstperiode. Elk jaar opnieuw zorgt dat voor vuile, en soms gevaarlijke wegen. Van 1 september tot 31 december loopt de verkeerscampagne ‘Modder op de weg’. Een campagne die het belang van propere en veilige landbouwwegen benadrukt.

Tijdens het vervoeren van aardappelen, bieten, maïs of andere gewassen belanden onvermijdelijk zaken op de rijweg. Ook het op- en afrijden van de velden laat moddersporen achter.

Wat kan ik doen?

Ben je boer, loonwerker of transporteur? Heb dan extra aandacht voor propere en veilige wegen. Is er slipgevaar? Voorzie dan signalisatie en ruim modder of gevallen gewassen op. Haal je signalisatieborden op bij de magazijndienst, of koop je eigen borden voor €18/stuk. Een machtiging om verkeersborden op de openbare weg te plaatsen vraag je aan bij de politie (Sint-Sebastiaanlaan 8, 051 51 00 00).

Andere weggebruikers

Diksmuide is een landbouwgemeente. Heb begrip voor de vele boeren uit de buurt die volop aan het oogsten zijn, en houd rekening met het extra verkeer en de hinder die ontstaat. Pas je rijstijl en snelheid aan.

 

Dienst magazijn

Heernisse 6

051 79 31 50

magazijn@diksmuide.be

 

Nieuwsoverzicht