naar inhoud
fiets

Maak de overstap en geef je gezondheid een boost

03 sep
Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september gaan we met z'n allen mee(r) autominderen. Wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of carpoolt voelt zich opvallend beter.

1. Maak de overstap en leef actiever

Autominderen is een goedkoop abonnement op de gym. Lichaamsbeweging hoeft geen tijd of geld te kosten. Wie stapt of trapt maar ook wie trein, tram of bus neemt is opvallend actiever.

2. Maak de overstap en slaap beter

Wie de auto vaker laat staan slaapt beter. Onderzoekers vroegen mensen met slaapproblemen om naar het werk te fietsen. En jawel, de tijd die ze nodig hadden om in slaap te vallen halveerde en de ‘proefkonijnen’ sliepen een uur langer.

3. Maak de overstap en voel je goed in je vel

Niet enkel je lichaam wordt beter van regelmatig bewegen, het is ook goed voor je geest. Je zelfvertrouwen krijgt een opkikker en je verlaagt het risico op depressie. Bewegen blijkt ook een hele effectieve methode om stress te bestrijden.

Overtuigd?

Doorbreek tijdens de Week van de Mobiliteit je gewoontes en probeer te autominderen. Ervaar de voordelen en laat je overtuigen. Zo zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen #goedopweg.

Op zoek naar acties in je buurt? Neem een kijkje op www.weekvandemobiliteit.be

Nieuwsoverzicht