naar inhoud
Week van de duurzame gemeente

Week van de Duurzame Gemeente

02 sep
Van 18 tot 25 september zetten we onze Duurzame Helden in de kijker. Deze helden zijn Diksmuidse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving.

Dit doen we omdat op 25 september de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties viert: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Diksmuide die verjaardag een hele week lang. Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het stadhuis en zetten we onze eigen Duurzame Helden in de kijker. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. 

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?

Gewoon z’n ding! Het stadsbestuur zorgt voor het nodige campagnemateriaal én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Nieuwsoverzicht