naar inhoud
zon

Vernieuwd programma speelpleinwerking Zonnestraal klaar

10 jul
De jeugddienst heeft zich de laatste week gebogen over de noden en tekorten aan animatoren voor speelpleinwerking Zonnestraal. Met een alternatief programma slaan de dienst jeugd en vzw Zonnestraal de handen in elkaar. Zo garandeert het stadsbestuur de opvang van honderden kinderen in de vakantie.

Van 15 tot en met 19 juli en van 12 tot en met 16 augustus waren er niet genoeg animatoren voorhanden om de speelpleinwerking Zonnestraal optimaal te laten verlopen. De dienst jeugd werkte voor deze dagen een alternatief programma uit. Voor het samenstellen van het programma werken we samen met lokale aanbieders, sportverenigingen, het eigen stedelijke aanbod, professionele organisaties, …

 

Vernieuwd programma juli

  • Maandag 15/07: Springkastelendag
  • Dinsdag 16/07: aangepaste kleuteractiviteiten/ 6+: dans en knutselworkshops
  • Woensdag 17/07: voormiddag: zwemmen/ middag: proeven van verschillende sporten
  • Donderdag 18/07: Circusdag
  • Vrijdag 19/07: voormiddag: Film/Weekafsluiter

 

Programma augustus

Voor de laatste twee dagen van de speelpleinwerking mogen de kinderen aansluiten bij het kamp ‘Zot Zomerslot’. Dit gebeurt met de externe vakantieaanbieder Sportievak vzw. De dienst jeugd is volop bezig met het invullen van de overige dagen: 12, 13 en 14 augustus. Op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus, O.L.H Hemelvaart dus, maken we de brug en sluit Zonnestraal de deuren.

 

Speelpleinwerking de Kastanjes

Deze week mogen de kindjes van speelpleinwerking de Kastanjes meespelen met de kinderen in Zonnestraal. Zij krijgen zowel ’s ochtends als ’s avonds een lift met de bus.

 

Voor meer info:

Jeugddienst

Koning Albertstraat 24

051 79 32 70

jeugd@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht