naar inhoud
kraanvogel gevouwen uit papier

Vouwen voor vrede

14 aug
Zo veel mogelijk kraanvogels vouwen. Dat is de uitdaging die we willen aangaan. We doen dat om te tonen dat we meer vrede willen. Veel meer vrede. En verdraagzaamheid. Ook jij kan je steentje bijdragen! Hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal. Kom naar het startmoment op 28 augustus!

Kickoff 28/8

Een kleurrijk programma geeft op 28 augustus het officiële startschot. Klik hier voor meer info.

Aan de slag

Vouw kraanvogels. Doe dit thuis, met vrienden, in je vereniging, op school, ... Breng ze uiterlijk op 29 september naar de IJzertoren.

Gebruik je eigen papier dat je eerst creatief bewerkt of bestel een vouwpakket via www.vouwenvoorvrede.be. Op deze website kan je ook de vouwinstructies vinden.

Lukt het niet alleen? Kom dan zeker naar de stadsbibliotheek. Daar vind je zowel materiaal als helpende handen.

 Registreer je actie op www.vouwenvoorvrede.be en stuur foto’s naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be of communiceer via #vouwenvoorvrede op Facebook en Istagram. Wie deelneemt maakt kans op enkele verrassende prijzen.

 Op 2 oktober brengen we alle kraanvogels naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op die manier willen we druk zetten op de Belgische vertegenwoordiging in de VN-veiligheidsraad om actief mee te werken aan meer vrede

 De actie is gebaseerd op de Japanse legende die vertelt dat wie 1.000 origami-kraanvogels vouwt zijn/haar gezondheidswens vervuld zal zien.

Vouwen voor vrede is een initiatief van het Museum aan de IJzer in samenwerking met onder andere Pax Christie, het Rodenbachfonds, 11.11.11, missio en stad Diksmuide.

Westhoek Vredeshoek

Stad Diksmuide ondersteunt met deze actie meteen ook het vredesplatform ‘Westhoek Vredeshoek’ dat met medewerking van de provincie West-Vlaanderen het pijnlijke verleden van de streek wil omzetten in een inspirerend en toekomstgericht vredesbeleid.

Jennie Vanlerberghe, oprichtster van Moeder voor Vrede, is voorzitster van het nieuwe platform.

i

Museum aan de IJzer
IJzerdijk 49
8600 Diksmuide

www.vouwenvoorvrede.be

 

Nieuwsoverzicht