naar inhoud
Ment tv

Deze evenementen mag je deze zomer zeker niet missen

01 aug
Onze Diksmuidelingen, die houden van een levende stad waar er veel te gebeuren staat. Voor hen, en de vele bezoekers, stellen we ons zomerprogramma voor. Met heel wat evenementen, activiteiten, muziek en lekker eten kan iedereen zijn batterijen weer volledig opladen.

MENT TV Zomertour - de Vlaamse top 10 op maandag 8 juli

Voor de derde keer al komt de MENT TV Zomertour naar Diksmuide. De Grote Markt is het decor voor de zomeropnames. Het publiek krijgt op maandag 8 juli vanaf 18.30 uur de Vlaamse top tien live aan het werk te zien. 

Presentatoren van dienst zijn Lindsay en Herbert Verhaeghe. Ruim 30 topartiesten uit de Vlaamse muziekwereld  laten hun nieuwste hits op je los! Wie we al zeker mogen verwelkomen op het podium zijn: Laura Lynn, John Leo, Lindsay, Ianthe Tavernier en Frank Galan. Vooraf eten hoef je zeker niet te doen. Laat je verwennen door de lokale handelaars!

Visit, eat and repeat 

Deze zomer komen de foodie-lovers zeker en vast aan hun trekken. Ga naar de Diksmuidse Zomerkermis voor oliebollen, reserveer je tafeltje bij onze lokale horeca, slenter rond op de avondmarkt of verwen jezelf met lekkers van op één van onze foodtruckfestivals.

 

Avondmarkt – 21 juli

Op 21 juli is het gezelligheid ten top in het centrum van onze stad want dan is er weer een avondmarkt met heel wat standhouders. Perfect om de Belgische feestdag mee af te sluiten. 

 

Kantien Royal - 26 tot 28 juli

Dit reizend foodtruckfestival biedt een fijne selectie van de beste foodtrucks, zomerse drankjes, wereldse gerechten, muziek, streetart, kinderanimatie en véél meer. Het foodtruckfestival ‘Kantien Royal’ houdt halt op de Grote Markt van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli.

 

Zomerse Vrijdagen

Onze Zomerse Vrijdag werden dit jaar in een nieuw format geplaatst. Vanaf nu kun je ook in de dorpen terecht voor een zomerse vrijdag. Kom mee zingen en swingen bij lokale horeca met een gratis optreden en veel ambiance.

 

12 juli – Petit Paris – Laura Lynn, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en dansschool El Sanscha – vanaf 20 uur

 

19 juli – Brouwershuys – NAFT en The Fallen Madonnas – vanaf 17.30 uur

 

26 juli – De Keizerhoek – Marino Punk – vanaf 21 uur

 

16 augustus – Opus 3 – Variéteshow ‘Les fleurs D’Alost’ – vanaf 21 uur

 

23 augustus – De Speelman – Pancrase station crew – vanaf 20.30 uur

 

Diksmuidse Zomerkermis

Vrijdag 19 juli tot dinsdag 23 juli 2019

Programma

 • Vrijdag 19 juli 2019
  • 18 uur: zomerkermis
  • Vanaf 17.30 uur: Zomerse Vrijdag bij ’t Brouwershuys met NAFT en The Fallen Madonnas
 • Zaterdag 20 juli 2019
  • 13 uur: boerenmarkt op het Schoolplein
  • 15 uur: zomerkermis
  • Vanaf 16 uur: meet & Greet met bekende kinderfiguren
  • 18 – 23 uur: autoshow
 • Zondag 21 juli 2019
  • 15 uur: zomerkermis.
  • Vanaf 18 uur: avondmarkt
 • Maandag 22 juli 2019
  • 8 - 13 uur: feestelijke maandagmarkt.
  • 30 uur: zomerkermis.
 • Dinsdag 23 juli 2019
  • Vanaf 15 uur: Foor aan verminderde tarieven.

 

Zomerzoektocht 
Ga op pad tussen maandag 1 juli en dinsdag 16 juli en wie weet win je gratis tickets voor de Diksmuidse Zomerkermis. Zoek, tel en speur mee met de leuke kermiszoektocht langs de etalages van onze Diksmuidse handelaars en kom al volledig in kermissfeer. Deelnameformulieren kun je afgeven bij de dienst toerisme tot en met woensdag 17 juli. Winnaars worden telefonisch verwittigd en kunnen de prijzen afhalen op zaterdag 20 juli tussen 15 en 18 uur.

 

Nieuws voor wandelaars

Twee nieuwe langeafstandswandelroutes door Diksmuide

Pelgrimsroute naar Terwaan (en Compostella) en de Via Sacra

 

Wandel mee op 20 juli: Pelgrimsroute tot Terwaan

 

De Noord-Franse vereniging ‘Association des Amis et Pélerins du Westhoek’, en de CCHF (Communauté de Communes des Hauts de Flandre), met zetel in  Sint-Winoksbergen, wensen een oude pelgrimsroute tot Terwaan te herwaarderen. Op termijn willen ze komen tot een permanente route (2020) die in Terwaan/Terenburg (Thérouanne) aansluit op de hoofdroute naar Santiago de Compostella.

Tijdens een 9-daagse wandelhappening van zat. 20 juli tot zon. 28 juli 2019, vanuit Diksmuide naar Terwaan (Thérouanne), wil men alvast de fervente wandelaar uitnodigen om deze spirituele tocht (of minstens één of meerdere dag-etappes) mee te beleven. 

Startplaats op 20 juli is de Grote Markt. Daar krijg je koffie, boterkoek, animatie, een startschot om 8.30 uur en een zegening van de wandelaars bij de kerk in Sint-Jacobskapelle om 9 uur, een veerpontje over de IJzer, …

Dan volgen de 9 etappes met in totaal 218 km (gemiddeld 24 km per dag).

Zaterdag 20/07/19 : Diksmuide -  Lo-Reninge

Zondag 21/07/19 : Lo - Hondschoote

Maandag 22/07/19 : Hondschoote – Ekelsbeke

En zo tot zondag 28/07/19 : Wisques – Terwaan                            https://www.pelerinsduwesthoek.com/

Via Sacra

Sinds 2018 is een Britse vereniging (trustee) gestart met het uitstippelen van de Western Front Way of Via Sacra, een langeafstandswandelroute tussen de Vlaamse kustlijn in Nieuwpoort en de Frans-Zwitserse grens in Pfetterhouse (ca. 1000 km).

Onder leiding van dhr. Rory Forsyth, oprichter van de Trustee en CEO van Panshard Ltd., een vooraanstaand evenementen- en marketingbedrijf, wil men de uitgestippelde route nu kenbaar maken aan het brede publiek. In samenwerking met de partnersteden Ieper, die nauwe contacten heeft met de organisatie, en de stad Nieuwpoort is de route in de Westhoek (70km) en Noord-Frankrijk (tot Albert) uitgestippeld en inmiddels opgenomen in deel 1 van Via Sacra.

Diksmuide krijgt de eer en het genoegen om de gaststad te zijn voor de officiële voorstelling en de ingebruikname. Dit gaat gepaard met het onthullen van een routebord en de voorstelling van een applicatie als routebeschrijving. In het najaar 2019 komt er een permanente routebewegwijzering, deel 1 Nieuwpoort tot Albert.

https://www.thewesternfrontway.com

 

Nieuwsoverzicht