naar inhoud
team coderdojo

Dubbele eer voor Coderdojo

04 jun
Coolest Projects is een techbeurs voor jongeren. CoderDojo Belgium vzw organiseert die jaarlijks in Technopolis. Het aantal toegelaten projecten is beperkt tot 64. Met een eerste deelname aan het Coolest Projects event heeft het CoderDojo-team uit Diksmuide de trein niet gemist.

Min(d)Maze game

Onze drie jongste deelnemers, Aaron, Elias en Thore (Team: ‘De KeiStormers’, leeftijd: -12 jaar) uit Keiem, ontsnapten niet aan de aandacht van hun leeftijdsgenoten. Met hun zelfontworpen Min(d)Maze game kan je een Lego MindStormsrobot naar de finish laten rijden door puzzels op te lossen in MineCraft Education Edition.

Waterdispenser

Sean, Jesse en Evarist (allen jonger dan 16 jaar) stelden hun waterdispenser voor. Sean realiseerde het visueel ontwerp. Hij tekende in 3D met het programma Fusion 360 en printte zijn ontwerp met een eigen 3D-printer.

Jesse en Evarist namen, gesteund door Sander, het technische deel voor hun rekening. Met een Arduino microcomputer sturen ze sensoren (vocht, druk), waterpomp, kring-ledverlichting en een keuzemenu in het display aan. De software schreven ze in C++.

Waterputmeter

Sander (16 jaar) maakte op z’n eentje een automatische regenputmeter. Om dit te simuleren gebruikte hij een waterton. Door hierin een ultrasone sensor te monteren, gestuurd door een Arduino, kon hij het watervolume laten berekenen. Dit resultaat wordt draadloos online doorgestuurd naar een display (aangestuurd door een tweede Arduino) van computer, tablet of smartphone. Die toont enerzijds het percentage van het aanwezige water en anderzijds een grafiek van de waterschommeling.

Blender-project

Simon (17 jaar) is gefascineerd door de wereld van design. Hij gaf het beste van zichzelf met een ontwikkeling in Blender. Velen waren onder de indruk van de mogelijkheden van 3D-rigging, animatie, simulatie, rendering, compositing en motion tracking, videobewerking en het maken van games. Simon is een van de honderden vrijwilligers die bijdraagt aan het wereldwijde Blender-project.

Eervolle vermeldingen

Zowel de waterdispenser als de automatische regenputmeter kregen een eervolle vermelding tijdens Coolest Projects. Hiermee zijn onze inspanningen beloond en heeft CoderDojo Diksmuide knap gescoord!

Tijdens de terugreis is reeds nieuwe inspiratie uitgewisseld voor een deelname voor 2020. We kijken er met zijn allen naar uit.

Ook geprikkeld om te programmeren?  

Coderdojo gaat elke derde zaterdag van de maand (uitgezonderd tijdens schoolvakanties) door in de leeszaal van de bibliotheek van 9.30 tot 12 uur.
Inschrijven kan je online via www.coderdojobelgium.be of door contact op te nemen met de bibliotheek.

 

i

Bibliotheek

Koning Albertstraat 24

051 79 32 90

bibcontact@diksmuide.be 

 

Meer info kan je vinden op https://www.coolestprojects.be/

Nieuwsoverzicht