naar inhoud
Astrid Haerens

Astrid dicht de kloof met poëzie en houdt halt in Diksmuide

22 mei
Auteur Astrid Haerens trekt momenteel door het noorden van de Westhoek voor het project ‘Iedereen Dichter’. De vele ontmoetingen worden de basis voor een reeks nieuwe gedichten die ze tijdens haar tocht zal schrijven. Ze houdt halt in acht steden en gemeenten. Eerstvolgende halte: Diksmuide.

Op elke plek gaat Astrid op een andere, unieke manier te werk. Zo wil Iedereen Dichter ook de mensen van de streek dichter brengen én dichter maken. Aan de hand van workshops en publieke ontmoetingen gaat ze op zoek naar ontmoetingen en verhalen, naar gesprekken met mensen uit de streek. Zo wil ze, samen met de inwoners, het verborgene van de streek blootleggen en in gedichten omtoveren. In het najaar stelt ze die gedichten voor in de vorm van een interactieve online poëzieplattegrond. Volg Astrid via www.iedereendichter.be. Ze houdt halt in/op:

 

Diksmuide

 

Zaterdag 1 juni

Workshop - Schrijf je eigen gedicht!

Laat je inspireren door het poëtische dorp Oostkerke en schrijf samen met Astrid Haerens je eigen gedicht! Met medewerking van Hugo Verstraeten (Digther).

OC Volcraeven, 15 uur, gratis.

 

Zondag 2 juni

Familieuitstap: fiets- en boottocht                 

Je fietst van Diksmuide naar Nieuwpoort en keert terug met de Yserstar. Tijdens de fietstocht haal je de dichter in jezelf naar boven met een aantal speelse woordopdrachten. Tijdens de terugreis zal Astrid Haerens zich laten inspireren door wat voorbij glijdt en wat ze samen met jullie hoort en ziet. Dat zal resulteren in een heus Diksmuids gedicht. We fietsen 17 kilometer met een aantal speelse stops. Let er op dat je kinderen de afstand aankunnen of eventueel bij je achter op de fiets kunnen. Afspraak om 13.15 uur aan de parking van het Museum aan de IJzer.

5 euro all-in, kansentarief UiTPAS Westhoek: 1 euro.

 

Nieuwpoort

 

6 juni: ontmoetingen op het staketsel Nieuwpoort-bad

7 juni: ontmoetingen op de markt / Nieuwpoort-stad

 

Houthulst

 

12 juni: bibliotheek

 

Alveringem

15 juni: huisbezoeken

 

De Panne

 

26 juni: schrijfworkshop op historische kusttram

3 juli: strand ter hoogte van het Leopold I monument

 

Koksijde

 

30 juni: Café EL DIA + strand Sint-André

 

Al voorbij: Lo-Reninge

 

16 mei: basisschool + wekelijkse markt

 

Iedereen Dichter is een initiatief van Achthoek, het cultureel samenwerkingsverband in het noorden van de Westhoek, in samenwerking met Poëziecentrum Gent.

Nieuwsoverzicht