naar inhoud
Sport

Diksmuide haalt subsidie binnen van 270.684 euro voor De Pluimen

21 mei
Op vrijdag 17 mei gaf Vlaams minister van Sport Philippe Muyters goedkeuring voor de subsidie voor sportpark De Pluimen. De subsidie voor Diksmuide bedraagt 270.684.

Verloop aanvraag subsidie

Sport Vlaanderen ontving in totaal 43 dossiers, waarvan er 38 ontvankelijk waren. Een beoordelingscommissie van afgevaardigden van Sport Vlaanderen, Inter vzw, de Confederatie Bouw, de Vlaamse Sportfederatie en Tomorrowlab beoordeelde de dossiers op 2 mei. Zij bracht haar advies uit over de rangschikking, de selectie van de subsidieaanvragen - op basis van 5 selectiecriteria zoals vastgelegd in het decreet. Het dossier van Diksmuide haalde een score van 73/100 en kreeg dus een goed rapport. In totaal werd een budget van 10 miljoen euro verdeeld over de verschillende dossiers. Op 17 mei besliste de minister van Sport om dit advies integraal te volgen.

 

Waarvoor wordt de subsidie gebruikt?

De subsidie wordt onder meer aangewend voor het vernieuwen van de technieken (elektriciteit, verwarming, …) in de oude sporthal en voor de renovatie van het verwarmingsgedeelte en de regenwaterinstallatie in de voetbaltribune. Dit was al voorzien in de aanvankelijke plannen. Daarnaast wordt het bedrag gebruikt voor een aantal bijkomende zaken: renovatie van de oude sporthal (nieuwe sportvloer, gevel integreren in look & feel van de nieuwe sporthal), een tweede kunstgrasterrein met verlichting voor voetbal/hockey, een nieuw kleedkamergebouw (met vier kleedkamers) voor de atletiek/hockey. Dit draagt bij tot een grote multifunctionele sportsite waar elke sporter terecht kan.

Nieuwsoverzicht