naar inhoud
fietsroute plan

Eerste Franse fietsnetwerk

03 mei
In april opende in Frans-Vlaanderen het allereerste Franse fietsnetwerk via knooppunten. Het netwerk ‘Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels’ sluit naadloos aan op het fietsnetwerk van de Westhoek.

Tussen de Leie en de Westhoekheuvels vind je nu maar liefst 830 kilometer aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! De windmolens en heuvels van Frans-Vlaanderen, de herdenkingsplekken van de Artois en de natuurlijke oevers van de Leie maken van je fietstocht een authentieke beleving. Dankzij het knooppuntensysteem stippel je nu heel gemakkelijk je eigen fietsroute uit en geniet je van een heerlijk stukje Vlaanderen in Noord-Frankrijk.

 Fase 1

Dit eerste netwerk strekt zich uit tussen de Leie (Lys) in Frankrijk en de heuvels van het departement Nord. Er is meteen geopteerd om alles uit te werken volgens de succesvolle stijl van West-Vlaanderen, met groen-witte borden en een gelijkaardige, handige routekaart. De Fransen bereiden nu al fase 2 van het netwerk voor, noordelijk van de heuvelstreek, richting IJzervallei en de Frans-Vlaamse kust. Ze willen deze fase 2 binnen twee jaar realiseren.

 Is het fietsen daar wat te doen?

Frankrijk had lang de reputatie niet echt fietsvriendelijk te zijn. Fervente fietsers onder ons die al eens de ‘schreve’ oversteken, weten echter beter. Er ligt daar een schat aan kleine rustige wegen, die zich perfect leent voor een recreatieve tocht. De automobilisten zijn er trouwens meer dan hier ingesteld op tragere en zwakkere weggebruikers. Het is er echt fietsen als God in Frankrijk. Alleen, je moest er tot voor kort je weg wat zelf zoeken. Daar brengt het fietsnetwerk nu extra goed nieuws.

Routekaart te koop

Dankzij de nauwe samenwerking met onze Frans-Vlaamse Westhoekburen is de netwerkkaart vanaf nu ook beschikbaar bij dienst toerisme voor 7 euro.

i

Dienst toerisme

Grote Markt 6

051 79 30 50

toerisme@diksmuide.be

 

Nieuwsoverzicht