naar inhoud
bende logo.JPG

STOP! Daar is de W'ijze(r) klimaatpolitie!

05 apr
Ook in Diksmuide laat het klimaat de leerlingen niet koud. Sinds oktober vormen alle zesdeklassers samen de Bende van Diksmuide. In basisschool W’ijzer deelt de klimaatpolitie 'oeps' en 'bravo'-kaartjes uit in de klassen. Bij de ijsblokkenrace reikten ze diploma’s uit aan de winnende groepen.

De klimaatbende is een bonte bende van directies, leerkrachten, medewerkers van de stad Diksmuide en natuurlijk ook de leerlingen zelf!
Ze gaan aan de slag in hun eigen school en dagen andere scholen uit. Met de nodige ondersteuning en informatie van MOS, leren ze hoe ze echt kunnen helpen om de klimaatopwarming zo beperkt mogelijk te houden.

Het klimaattraject loopt over 2 jaar. Vorig schooljaar hebben we vooral de leerkrachten geprofessionaliseerd via lezingen, workshops en studiedagen. Dit schooljaar zijn de leerlingen aan zet! Ze leren duurzame keuzes maken voor de planeet, samen met het schoolteam en de schoolomgeving. Alle lagere scholen van Diksmuide stapten in het traject!

In basisschool W’ijzer gaat de klimaatpolitie op toer in de school. Ze delen 'oeps' en 'bravo'-kaartjes uit aan de andere klassen. Bij de ijsblokkenrace reikten ze diploma’s uit aan de winnende groepen. Je vindt de foto's in de rechterkolom!

Nieuwsoverzicht