naar inhoud
Spelen

Maak van je straat een speelstraat

22 mrt
Wil je tijdens de zomervakantie je straat omtoveren tot een plaats waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen? Dit kan! Net zoals voorgaande jaren biedt het stadsbestuur de mogelijkheid om enkele straten tijdelijk in te richten als speelstraat.

 

Een speelstraat is een bestaande straat of een deel ervan, die volledig wordt omgetoverd tot een tijdelijk speelparadijs. Kinderen kunnen er spelen, ongehinderd met fietsjes en gocarts crossen of de straat versieren met mooie krijttekeningen. Buren kunnen er samen picknicken en elkaar ontmoeten. Ze organiseren een barbecue of spelen samen een spel badminton of viking kubb.

 

De jeugddienst kan je een handje helpen bij de organisatie van je speelstraat. Zo stellen ze een heuse speelbox voor jong en oud, fietsjes, steps en reuzenspelen ter beschikking.

 

Woon je in een enthousiaste straat met een overwegend woonkarakter? Rijdt er geen openbaar vervoer en is de maximum snelheid 50 km per uur? Klinkt een speelstraat als muziek in de oren? Neem dan contact op met de jeugddienst of vul het aanvraagformulier in op https://www.diksmuide.be/eloketdetail/94/speelstraat---aanvraag.

 

 

i

Jeugddienst
Koning Albertstraat 24
051 79 32 70
jeugd@diksmuide.be 

Nieuwsoverzicht