naar inhoud
Q-label toerisme

Dienst toerisme en Museum aan de IJzer behalen Q-label van Westtoer

14 mrt
Op maandag 11 maart maakte Westtoer bekend aan welke toeristische spe-lers ze het Q-label toekennen. In Diksmuide is de toeristische dienst opnieuw bij de gelukkigen, en ook het Museum aan de IJzer kreeg het kwaliteitslabel. Het Q-label is drie jaar geldig.

De dienst toerisme is trots om ook voor de volgende drie jaren weer houder te zijn van het toeristische Q-label van Westtoer. Dit label werd in 2016 in het leven geroepen. Ook toen sprong de dienst toerisme meteen op de kar en legde het Q-traject met succes af. Het is een bevestiging van de kwaliteit van de dienstverlening. Voor deze ronde konden ook toeristische attracties en musea deelnemen. Zo stapte onze belangrijke toeristische speler en partner het ‘Museum aan de IJzer’ in en behaalde het Q-label.

 

Kwalitatieve begeleiding van Westtoer

Tijdens een korte opleiding van Westtoer kregen de dienst toerisme en het Museum aan de IJzer een overzicht van wat er zoal een impact heeft op de beleving van onze bezoekers. Hoe ervaren zij onze dienstverlening? Wat is belangrijk en waarom? Westtoer reikte ons een aantal praktische tools en meetinstrumenten om de klanttevredenheid te meten. De uitwisseling van ervaringen met andere toeristische spelers verruimde onze blik.

 

Na de opleiding volgen er drie halve dagen begeleiding op maat door een coach ter plaatse. De coach hielp ons bij het klaarstomen van ons groeiplan. We kregen ook een mystery visitor over de vloer. De evaluatie van dit traject bleek positief, waardoor Westtoer het Q-label opnieuw toekent.

 

Kwalitatief aanbod in Diksmuide

De dienst toerisme hoopt voor de volgende ronde (eind 2021) meerdere Diksmuidse toeristische spelers te overtuigen om deel te nemen aan het Q-traject. Dan kunnen ook logiesverstrekkers voor het eerst deelnemen, en kan de dienst toerisme samen met het Museum aan de IJzer een verlenging aanvragen.

 

22 verlengingen, 8 musea en attracties en 76 toeristische spelers

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan acht musea en attracties uit de Westhoek een Q-label overhandigd. 22 toeristische actoren kregen een verlenging. Kwaliteit en klantentevredenheid zijn meer dan ooit belangrijke aandachtspunten voor de toeristische sector. In totaal hebben 76 toeristische spelers in de Westhoek ondertussen een Q-label.

Nieuwsoverzicht