naar inhoud
Ijzerboomgaard

Open vanaf de paasvakantie: Café de Ijzerboomgaard en kinderboerderij 't Land van Vlierbos

06 mrt
’t Land van Vlierbos opent vanaf vrijdag 5 april de deuren. Zowel de kinderboerderij als het café De IJzerboomgaard zijn vanaf dan open voor het grote publiek.

Na een verkwikkende wandeling in de openlucht, na een bezoek aan de kinderboerderij of als tussenstop tijdens een daguitstap kun je terecht in café De IJzerboomgaard. Je kunt er de heerlijke Vlierbosproducten proeven, een lichte maaltijd nemen of een lekker lokaal biertje, een glas wijn of een lokale frisdrank drinken. Voor de voedingsproducten wordt een beroep gedaan op de landbouwers achter de kinderboerderij. Café De IJzerboomgaard is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 19 uur.

Kinderboerderij ’t Land van Vlierbos

Het leven op de boerderij zoals het is. Met koetjes en kalfjes, de kip en het ei, schaapjes tellen en paarden borstelen … Er zijn ook geiten, varkens, konijnen, cavia’s en bijen, kortom een vrolijke beestenboel in het prachtige polderlandschap. Bezoek de stallen, loop door de weides of ga op stap langs de IJzer met een huifkar voortgetrokken door een Belgisch trekpaard. De ideale uitstap om kinderen (en volwassenen) te laten kennismaken met de landbouwdieren en de hedendaagse landbouw. De kinderboerderij is een samenwerking met landbouwers uit de streek. De kinderboerderij is iedere weekdag open van 8.30 tot 16 uur en tijdens het weekend van 11 tot 19 uur.

Voor kinderen tijdens de paasvakantie: Droomklanken in ’t Land van Vlierbos

Doorheen de workshop word je meegenomen op belevingstocht in 't Land van Vlierbos. Wat biedt de natuur ons? Wat zien we? Wat horen we? Wat ruiken we? Wat voelen we? Wat proeven we? Al onze indrukken nemen we mee om muzikaal aan de slag te gaan: we creëren een heuse soundscape, een landschap van natuurgeluiden! Bovendien vangen we al deze droomklanken in een natuurlijke dromenvanger die we zelf in elkaar steken met alles wat we vonden op onze ontdekkingstocht! Ben je tussen 8 en 10 jaar en benieuwd naar meer? Voel je het al kriebelen? Ga dan mee op avontuur op donderdag 11 april van 13.30 tot 16 uur in ‘t Land van Vlierbos. Deelname: 15 euro.

 

i

VZW De Groene Kans

IJzerdijk 45

051 30 62 94

info@tlandvanvlierbos.be

 

LandvanVlierbos

www.tlandvanvlierbos.be

Nieuwsoverzicht