naar inhoud
kunstbeeldjes

Cultuurraad: prijs voor cultuurverdienste 2019

06 mrt
De cultuurraad reikt dit jaar opnieuw een cultuurprijs uit aan een vereniging of persoon die zich verdienstelijk maakt(e) in het culturele veld. Iedereen kan kandidaten nomineren tot 1 september.

In 2015 won Jozef Dumoulin de eerste prijs voor cultuurverdienste. Twee jaar later mocht de Diksmuidse Filmclub de trofee mee naar huis nemen. De cultuurraad reikt de tweejaarlijkse prijs dit jaar uit op 12 oktober ter gelegenheid van de opening van het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen. Iedereen kan kandidaten nomineren. Jezelf nomineren mag ook.

Prijs

De nominaties gebeuren schriftelijk uiterlijk op 31 augustus via onderstaand adres en zijn vergezeld van een uitgebreide motivatie. De prijs bedraagt 300 euro en een kunstwerk van Katia Vanhaelewijn uit Diksmuide.

De jury bestaat uit de leden van de stuurgroep van de cultuurraad. De schepen voor cultuur staat de jury bij maar heeft geen stemrecht.

Het reglement kun je aanvragen in CC Kruispunt of downloaden op ww.diksmuide.be/cultuur  (rubriek ‘lokaal talent’).

Cultuuruitstap Rijsel andere bekeken, zaterdag 11 mei

Onder het motto ‘gluren bij de buren’ organiseert de cultuurraad ook dit jaar een boeiende cultuuruitstap. Na Brussel, Antwerpen en Gent piepen we dit jaar over de grens.

We keren Rijsel binnenstebuiten en ontdekken onbekende plekken. Noteer deze datum met stip in je agenda.

Praktische info volgt via www.uitindiksmuide.be en de UiT-agenda van april.

 

 

i

Cultuurraad

didier.vercooren@hotmail.com

0497 19 22 69

 

CC Kruispunt

Maria Doolaeghestraat 2

vrije.tijd@diksmuide.be

051 79 32 60

Nieuwsoverzicht