naar inhoud
logo eurochildren

Twintig kinderen willen graag op vakantie in Vlaanderen

06 mrt
Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer vijfentwintig kinderen, waarvan twintig die voor de eerste maal komen.

Ze komen uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer honderd kilometer van Tsjernobyl.

Alhoewel de nucleaire ramp in Tsjernobyl al dateert van 26 april 1986, zijn de gevolgen nog steeds actueel. Van de miljoenen mensen die destijds werden blootgesteld aan een te hoge stralingsdosis, zijn er inmiddels duizenden overleden. De opgelopen radioactiviteit heeft voor velen pas jaren later geleid tot kanker. Ook de kinderen van deze generatie blijven niet gespaard. Het aantal kankergevallen ligt bij de kinderen zeer hoog, vooral in de vorm van schildklierkanker en leukemie.

Niet alleen de radioactieve besmetting vormt een gezondheidsprobleem. Ook de eenzijdige, nutriënten-arme voeding en de permanent vervuilde omgeving zijn de oorzaak van een algemeen zwakke gezondheid. Vooral bij kinderen wordt heel wat bloedarmoede vastgesteld. Een vakantie in ons land, zelfs al is het maar voor enkele weken, betekent een enorme boost voor hun gezondheid.

De meeste kinderen komen elk jaar terug naar hetzelfde gastgezin, maar er zijn ook telkens nieuwe kandidaten. Dit jaar zijn er twintig jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar, die voor de eerste maal naar Vlaanderen komen. Voor hen zoekt Euro-Children nieuwe gastgezinnen die op hun beurt vriendschapsbanden willen onderhouden met deze kinderen en hun ouders.

 

Kandidaat gastgezinnen kunnen contact opnemen op met Euro-Children.

 

i

Euro-Children

0495 67 82 37

info@euro-children.be

www.euro-children.be

Nieuwsoverzicht