naar inhoud
man en vrouw technieker fluvius

Zeg niet langer Eandis of Infrax, maar Fluvius

06 mrt
Oude merknamen netbedrijven verdwijnen uit het straatbeeld. Eandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius.

Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.

Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de oude namen de voorbije maanden echter nog in gebruik tot het nieuwe bedrijf klaar was om alle klanten eenzelfde service te kunnen aanbieden. Sinds begin februari is die fase achter de rug en komt Fluvius met een nieuwe website, een eengemaakte klantenservice en het nieuwe handgeschreven logo op de bestelwagens en uniformen van de technici en meteropnemers. De oude merknamen Eandis en Infrax zijn nu echt verleden tijd.

Wat verandert concreet?

Als klant van het vroegere Eandis of Infrax hoef je zelf niets te ondernemen. Wie Eandis of Infrax contacteert, komt automatisch bij Fluvius terecht. In regio’s waar Infrax vroeger één of meerdere nutsvoorzieningen beheerde, zijn wel de contactnummers gewijzigd. Het nummer om pannes of storingen te melden is 078 35 35 00, het telefoonnummer voor dringende oproepen bij gasgeur is 0800 65 0 65. Het nieuwe webadres is www.fluvius.be.

Waarvoor kun je bij Fluvius terecht?

Fluvius bouwt verder aan een betrouwbaar energiedistributienetwerk. Daarnaast kun je er ook terecht:

  • om je meterstanden van gas en elektriciteit te laten opnemen;
  • bij een stroomonderbreking;
  • als je een gasgeur ruikt;
  • als je kelder onder water loopt;
  • als je een kapotte straatlamp wilt melden;
  • als je een kabelaansluiting wilt aanvragen.

Tarieven voor dienstverlening

De tarieven voor eenmalige tussenkomsten zijn sinds 1 januari voor heel Vlaanderen eenvormig. Daarbij kiest Fluvius steeds voor het goedkoopste tarief van de twee vroegere bedrijven. Op langere termijn zal de klant de impact van het eengemaakte bedrijf ook in de distributienettarieven voelen. Als het volledige integratieproces is voltooid, zal Fluvius vanaf 2022 jaarlijks 110 miljoen euro werkingskosten kunnen besparen. Dit vertegenwoordigt een daling van het nettarief met circa 36 euro voor een gemiddeld gezin met aardgas en elektriciteit.

i

Fluvius

078 35 35 00

www.fluvius.be

Nieuwsoverzicht