naar inhoud
het groene legioen

Eerste ijsblokchallenges door De Bende van Diksmuide

13 feb
Op dikketruiendag deden de leerlingen van Klavertje Vier Beerst en die van De Klimop de ijsblokchallenge. Om het belang van goed isoleren aan te tonen, kregen ze de opdracht om 24 uur lang voor een ijsblok van 3 kg te zorgen.

De voorbije weken kwamen al duizenden mensen op straat die een ambiteuzer klimaatbeleid vragen. Ook in Diksmuide laat het klimaat de leerlingen niet koud. Sinds oktober vormen alle zesdeklassers samen de Bende van Diksmuide. Ze leren duurzame keuzes maken voor de planeet, samen met het schoolteam en de schoolomgeving.

IJSBLOKCHALLENGE in KLIMOP

Op dikketruiendag kregen de oudste klassen een extra uitdaging. Om het belang van goed isoleren aan te tonen, kregen we de opdracht om 24 uur voor een ijsblok van 3 kg te zorgen. De ijsblokkenrace ging van start! Met allerlei meegebracht materiaal gingen we aan de slag. De ene klas deed het met extra ijs, de andere gebruikte vooral diepvriestassen. De derde klas probeerde het met een zelfgebouwde diepvrieskist.

En allemaal met succes! Op woensdagmorgen controleerden we de ijsblokken en ze wogen nog steeds allemaal rond de 2,5 kg. De ijsblok die een extra ijsdekentje kreeg, deed het het best en woog nog meer dan 2,8 kg. Het was een leuk experiment en het belang van goed isoleren werd helemaal duidelijk!

IJSBLOKCHALLENGE in KLAVERTJE VIER BEERST

De ijsblokkenrace is één van de opdrachten die de klimaatbende meegekregen heeft. De opdracht is om de ijsblok zo min mogelijk te laten smelten. De ijsblokken worden zowel bij het begin als op het einde van de dag gewogen. Wij hebben dus een leuke dikketruiendag achter de rug! We fietsten dinsdag samen 300 km bijeen en hebben dus ook de ijsblokkenrace uitgevoerd. De kinderen hebben ervan genoten en hebben enthousiast voor het nodige materiaal gezorgd om de ijsblok koud te houden.

 

Nieuwsoverzicht