naar inhoud
Prijs voor cultuurverdienste

Prijs voor cultuurverdienste 2019

11 feb
Om het culturele leven in onze stad aan te moedigen, pakt de cultuurraad tweejaarlijkse uit met een ‘Prijs voor cultuurverdienste’. Wie gaat dit jaar met de eer aan de haal?

In 2015 won Jozef Dumoulin de eerste prijs voor cultuurverdienste en twee jaar later ging de eer naar de gebroeders Vanblaere van de Diksmuidse Filmclub.

de cultuurraad kent de prijs toe aan een persoon, vereniging, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in Diksmuide. Elke kandidaat kan zichzelf nomineren of zich laten nomineren door derden.
De prijs bedraagt 300 euro en een prachtig kunstwerk van DIksmuidelinge Katia Vanhaelewijn.

Om in aanmerking te komen, moeten de verenigingen, groepen of instellingen een (sociaal-)culturele werking hebben in Diksmuide. Individuen moeten in Diksmuide wonen of een culturele prestatie hebben geleverd die het culturele leven in onze stad ten goede is gekomen. Lid zijn van een door de stad erkende culturele vereniging is geen voorwaarde.
De jury bestaat uit de leden van de stuurgroep van de cultuurraad.

De nominaties dienen schriftelijk te gebeuren uiterlijk op 31 augustus 2019 via onderstaand adres en dienen vergezeld te zijn van een uitgebreide motivatie.

De uitreiking vindt plaats op 12 oktober ter gelegenheid van de opening van het nieuwe ontmoetingscentrum van Woumen.

Klik hier voor meer info en het reglement.

Nieuwsoverzicht