naar inhoud
glazen tegen elkaar om te proosten

Tournée Minérale 2019

04 feb
Het was de voorbije jaren een overdonderend succes: meer dan 120.000 mensen schreven zich in voor Tournée Minérale. Dat betekent: de hele maand februari met goesting alcoholvrij houden. In 2019 loopt deze gezonde campagne opnieuw en kan ook jij meedoen. Doen? Doen!

Een glas wijn bij het eten, een pintje na het sporten: wij vinden dat normaal. Toch zijn er risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen van ons lichaam. Alcohol drinken is medeoorzaak van ongeveer 200 verschillende ziekten. Relatief onschuldig is de ‘kater’. Maar ook slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker kunnen het gevolg zijn van alcohol. Daarnaast kun je door alcohol heel wat moeilijkheden krijgen in het verkeer, op het werk en in je relaties.

 Op je gezondheid

Als je meedoet aan Tournée Minérale dan krijgt je lichaam de kans om te recupereren na een jaar ‘gewoon alcohol verbruiken’. Dat heeft zo zijn voordelen. Sommige mensen slapen beter, anderen hebben duidelijk meer energie, nog anderen merken het meteen aan hun weegschaal. Veel deelnemers voelen zich gewoon stukken beter in hun vel.

Dat zijn geen loze woorden. Na de vorige editie deed de Universiteit van Gent een bevraging bij de deelnemers. Daarvan antwoordde 9 op de 10 dat ze een van de genoemde voordelen aan den lijve ondervonden hadden.

Door Tournée Minérale sta je ook stil bij je alcoholgewoontes. Dat doet je beseffen hoe snel je een glas drinkt zonder erbij na te denken. Onderzoek heeft uitgewezen dat deelnemers zelfs maanden later minder drinken dan voor de campagne. Redenen genoeg dus om mee te doen.

 Organiseer je eigen Tournée Minérale-actie

Februari 2019 wordt dus opnieuw de alcoholvrije maand. Net na januari is dat het ideale moment om te bekomen van de overdaad van de feestdagen. Maar meedoen betekent helemaal niet dat je saaie vier weken tegemoet gaat. Integendeel. Je kunt voor de bezoekers bij jou thuis creatief op zoek gaan naar smakelijke alcoholvrije drankjes. Je kunt bij je sportclub zorgen voor verrassende alcoholvrije proevertjes. Je kunt op je werk voor de personeelsdrink een trendy mocktailworkshop organiseren …

 Inspiratie daarvoor lees je op de website. Je eigen activiteiten kun je er natuurlijk ook op posten. Hoe meer Tournée Minerale-activiteiten, hoe beter.

 i

Tournée Minérale

www.tourneeminerale.be

 Sociaal Huis

IJzerheemplein 4

051 793 793

sociaal.huis@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht