naar inhoud
grondplan nieuw recyclagepark

Diksmuide krijgt nieuw recyclagepark

04 feb
In september verhuist het recyclagepark naar de Heernisse 7 a, nabij het administratief centrum. Nu de grondverwerving voor het nieuwe recyclagepark bijna achter de rug is, wordt een aannemer aangesteld voor de aanleg ervan. De gemeenteraad keurde op 17 december het dossier goed.

Om efficiënter om te springen met middelen wil de stad het recyclagepark dichter bij de technische dienst. Dan worden de refters van de technische dienst en het recyclagepark samengevoegd en wordt de knikwiellader ingezet op de beide locaties.

 

Het nieuwe recyclagepark heeft een oppervlakte van 5.984 m2. Studiebureau Jonckheere uit Brugge werkte een concept uit met ongeveer dezelfde principes: vooraan het gratis gedeelte en achteraan het betalende. Tussenin bevinden zich de weegbruggen. Om fraude tegen te gaan, komt er een slagboominstallatie die toegang geeft tot het gedeelte van het park dat correspondeert met de ingedrukte knop bij de weegbrug. Zo wordt vermeden dat wie kiest voor de goedkoopste fractie toch de duurste fractie kan dumpen. We voorzien ook een open loods met kantoren en een klasgedeelte.

 

In het licht van een proefproject voor onbemande duwvaart van De Waterweg wordt ook een los- en laadkade aangelegd op de site.

 Kostenraming

De kostprijs voor de aanleg van het nieuw recyclagepark wordt geraamd op 1.166.535,02 euro, 21 % btw inbegrepen; opgesplitst in twee delen:

  • de architectuur: het bouwen van de open en gesloten loods, bureaus, ruwbouw en afwerking voor 376.253,92 euro, 21 % btw inbegrepen;
  • de omgevingswerken: inclusief riolerings- en wegeniswerken, groenaanleg en diftar-infrastuctuur voor 790.281,10 euro, 21 % btw inbegrepen.

Aankoop gronden 

De gemeenteraad keurde voor deze herlokalisatie in maart 2018 al de aankoop goed van de gronden van de firma Denecker. De gronden van het huidige recyclagepark aan de Cardijnlaan worden verkocht aan een aanpalend bedrijf. Er komt ook een ruil van een perceel grond, eigendom van de firma Vanderscheuren.

Technische dienst

 

iHeernisse 6

luc.dewaele@diksmuide.be

051 79 31 14

 

 

Nieuwsoverzicht