naar inhoud
Hondenloopweide

Tweede hondenloopweide in Diksmuide geopend

04 feb
Op een terrein van 507 m² aan de Diamantstraat heeft de stad Diksmuide een hondenloopweide ingericht. Die is sinds kort open voor honden en hun baasjes. De hondenloopweide is de tweede in Diksmuide. In 2016 werd een terrein langs de Beerstblotestraat al speciaal afgebakend voor honden.

Een gezonde en tevreden hond is een hond die veel kan bewegen. Sinds 2016 kan dat op de eerste hondenloopweide in de Beerstblotestraat, nu dus ook in de Diamantstraat. In het najaar van 2018 startte de groendienst met de aanleg ervan.

 

Plezier voor honden en baasjes met respect voor elkaar

De twee hondenloopweides zijn de enige plaatsen in Diksmuide waar honden geen leiband moeten dragen. Op alle andere plaatsen in de stad is dat wél verplicht. Bedoeling is dat je jouw hond er nooit alleen achterlaat. Het toezicht van het baasje is nodig om vervelende situaties te vermijden. Maar ook aan de baasjes is gedacht. Er is een rust- en picknickbank voorzien van waarop zij een oogje in het zeil kunnen houden.

 

Spelregels van de hondenloopweide

Er zijn een aantal spelregels waaraan baasjes zich moeten houden. Zo moet je de rust respecteren en je hond niet nodeloos laten blaffen. Is er al een andere hond aanwezig? Vraag dan aan het baasje of het stoort dat jouw hond erbij komt. Zorg dat je minstens twee hondenpoepzakjes bij hebt en gebruik ze ook als dat nodig is. De hondenloopweide is immers géén hondentoilet. ‘Ongelukjes’ moeten, net zoals in de rest van de stad, worden opgeruimd. De hondenpoepzakjes kun je deponeren in de voorziene vuilnisbak. Zo kan iedereen blijven genieten van een nette hondenloopweide.

Nieuwsoverzicht