naar inhoud
Grote Markt

Testperiode voor afslaan naar links richting Oostendestraat op Grote Markt

29 jan
Het college voor burgemeester en schepenen voert vanaf 1 april een testperiode in voor het afslaan naar links richting de Oostendestraat vanop de Grote Markt. Het tijdelijk verkeersreglement geldt tot eind augustus. Ondertussen wordt het verkeer gemeten.

Op basis van die metingen kan de gemeenteraad eind augustus een onderbouwde beslissing maken.

 

Dit thema zorgde de afgelopen periode al voor heel wat discussies in de gemeenteraad. Toch zijn de meeste meningen enkel gebaseerd op een gevoel, en niet op feiten. De verkeerscommissie adviseert daarom om een testperiode met metingen in te voeren. Het college van burgemeester en schepenen treedt de verkeerscommissie hierin bij en voert de testperiode in vanaf 1 april. Concreet gaat het om volgende tijdelijke wijzigingen:

  • afslaan naar links richting Oostendestraat vanop de Grote Markt;
  • plein Hauspie bereikbaar in twee richtingen.

 

Evaluatie na metingen

De testperiode gaat in vanaf 1 april en eindigt op 31 augustus. Ondertussen wordt het aantal voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer op diverse plaatsen gemeten. De bestuursploeg van de afgelopen legislatuur besliste om een verbod richting Oostendestraat vanop de Grote Markt in te voeren om het sluipverkeer in het centrum te weren. Zo zou immers een tweede filebeweging vanop de Grote Markt kunnen ontstaan. Door een testperiode in te voeren wordt dit discussiepunt op een objectieve manier bekeken. Tot 1 april blijft dus het ten stelligste verboden om vanop de Grote Markt links af te slaan richting Oostendestraat en kun je enkel via de De Breyne Peellaertstraat plein Hauspie oprijden.

Nieuwsoverzicht