naar inhoud
kookboek

Vlaco lanceert Het Restjeskookboek

07 jan
In ‘Het Restjeskookboek’ van Vlaco vind je 60 recepten om meer uit je eten te halen. Je ontdekt er verrassende gerechten, samen met tips en variaties. Ze helpen je om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes een heerlijk, nieuw gerecht op tafel te toveren.

Als je kookt met restjes, spaar je centen. Tegelijk beperk je het verbruik van water, grondstoffen en energie. Je belast de natuur minder, je verlaagt je CO2-uitstoot en je verkleint je ecologische voetafdruk. Niks dan voordelen. Restjes redden? Gewoon doen!

 

In Vlaanderen gaat jaarlijks zo’n 907.000 ton aan voedsel verloren doorheen de keten. Dit komt neer op een kleine 33 kg per Vlaming per jaar. Dat moet anders. ‘Het Restjeskookboek’ inspireert en toont hoe gemakkelijk het is om restjes in een handomdraai tot topgerechten te transformeren.

 

Het kookboek richt zich op wat jij als consument thuis kunt doen. Het gaat in de eerste plaats over kokkerellen met restjes, maar ook over slim winkelen, voedsel bewaren, houdbaarheid interpreteren en samen genieten van ongecompliceerde, verrassende en superlekkere gerechten.

 

Het Restjeskookboek is een uitgave van Lannoo en Vlaco. Het is verkrijgbaar (19,99 euro) in de boekhandel. Je kunt het ook online bestellen op onder andere www.vlaco.be, www.lannoo.be en www.standaardboekhandel.be.

 

 

i

Dienst milieu

Heernisse 6

051 79 31 40

milieu@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht