naar inhoud
tuin

Maak je eigen kringlooptuin!

07 jan
Hou je van leven en diversiteit in je tuin? Met respect voor de natuur en de eigenheid van je streek? Dan is een kringlooptuin iets voor jou. In een kringlooptuin krijgen planten ruimte en is er geen plaats voor eentonigheid.

Hoe begin je eraan?

Vervang (een deel van) je gazon door struiken, bomen en vaste planten. Maak nu je plannen. Het voor- en najaar zijn de aangewezen perioden voor het aanplanten en bemesten van vaste planten. Enkele tips.

1. Zorg voor een goede voorbereiding van de bodem.

Met compost breng je levend materiaal en tegelijk voeding voor bodem en bodemleven aan. Het voordeel van compost is dat het zijn voedingsstoffen eerder langzaam vrijgeeft, op het tempo dat de planten nodig hebben.

2Ontdek, kweek en deel.

Mits enige ervaring kun je vaste planten zelf opkweken. In de handel vind je een uitgebreid aanbod. Maar ook via vrienden, kennissen, plantenruilbeurzen … kun je heel interessante en vaak aan jouw grond aangepaste soorten op de kop tikken.

3. Aan de slag!

Let op afstanden, plantdiepte, bewatering … en mest bij indien nodig. Sommige vaste planten en gazons hebben nog wat extra voedingsstoffen nodig. Naast compost (vooral een bodemverbeteraar) kun je dan kiezen voor een kwaliteitsvolle organische meststof uit de biologische kringloop, zoals Vlaco-fertil.

 

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je meer info?

Surf dan naar: www.vlaco.be/thuiskringlopen.

 

 

i

Dienst milieu

Heernisse 6

051 79 31 40

milieu@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht