naar inhoud
kindje zwerfvuil opruimen

Doe mee aan de vijfde grote zwerfvuilopruimactie!

07 jan
Zwerfvuil: het blijft een hardnekkig probleem waar veel mensen zich aan storen. IVVO en de aangesloten gemeenten willen hier blijvend iets aan doen en een duidelijk signaal geven. Sinds 2015 organiseren we jaarlijks een grote zwerfvuilopruimactie.

Er nemen jaar na jaar meer verenigingen aan deel. De opruimacties werpen hun vruchten af!

 

Tijdens de vorige opruimactie in 2018 ruimden maar liefst 177 verenigingen zo’n 2.832 km wegbermen op. Ook in 2019 vindt een grote zwerfvuilopruimactie plaats. Hiervoor doen we opnieuw een warme oproep aan de verenigingen. De opruimactie vindt plaats op zaterdag 23 maart.

 

Waarom deelnemen?

Je bent sportief in de weer, versterkt het groepsgevoel, zorgt voor een positieve zichtbare impact voor mens en natuur … En niet te vergeten: voor 8 km opgeruimde weg of 16 km opgeruimde wegberm, kun je rekenen op een vergoeding van 200 euro. Dit dankzij de financiële steun van IVVO en de aangesloten gemeenten.

 

Hoe deelnemen?

Schrijf jouw vereniging in met minimum tien personen. De deelnemende verenigingen kunnen rekenen op logistieke ondersteuning (afvaltangen, handschoenen en zakken) van de stad.

 

Wie graag minstens enkele keren per jaar, al dan niet samen met buren, familie of vrienden haar of zijn buurt zwerfvuilvrij wil maken, kan zich aanmelden via de website van Mooimakers. Eens je via de website bent geregistreerd, kun je met de stad contact opnemen voor verdere praktische afspraken. 

 

Doe mee want jouw kleine daad zorgt voor een groot resultaat!

 

 

i

Dienst milieu

Heernisse 6

051 79 31 40

milieu@diksmuide.be

 

IVVO

057 23 08 83

info@ivvo.be

Nieuwsoverzicht