naar inhoud
Elektrische wagens

Stadsbestuur koopt twee elektrische bestelwagens aan

20 dec
In het najaar kocht het stadsbestuur twee extra bestelwagens aan. In kader van het burgemeestersconvenant werd geopteerd voor twee elektrische exemplaren. De wagens werden besteld bij garage Vandenbunder uit Kaaskerke.

De inrichting van de bestelwagens werd gegund aan de firma Moduvan uit Vladslo. Deze investering zorgt ervoor dat de stadsdiensten efficiënter kunnen werken.   

 

De aankoop van de extra wagens zal ervoor zorgen dat de ploegen van de technische dienst zich kunnen opsplitsen in drukke periodes om werkaanvragen uit te voeren. Zo verloopt het werk efficiënter. De wagens werden aangekocht voor 55.345,40 euro btw inbegrepen. De kostprijs van de inrichting van de laadbak bedroeg 10.536,90 euro, 21% btw inbegrepen. In die prijs zit ook de inrichting van een oudere wagen uit het huidige wagenpark van de stad.

 

20% CO²-uitstoot minder tegen 2020

Het burgemeestersconvenant is een Europees initiatief waar de stad zich toe heeft verbonden om de CO2-uitstoot met 20% te doen dalen tegen 2020. Het luik mobiliteit is verantwoordelijk voor zo’n 30% van de CO²-uitstoot in Diksmuide. Met de aankoop van deze wagens hopen we als stadsbestuur het goede voorbeeld te stellen naar de bevolking om een transitie naar elektrisch rijden te bespoedigen.

 

Volgende sdg’s zijn van toepassing:

  • 7: betaalbare en duurzame energie
  • 11: duurzame steden en gemeenschappen
  • 13: klimaatactie
Nieuwsoverzicht