naar inhoud
meisje en jongen met proefbuisjes

Techniekacademie Diksmuide

03 dec
Van 23 januari tot 15 mei 2019 is er opnieuw Techniekacademie voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van Diksmuide. De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES in samenwerking met stadsbestuur Diksmuide en met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Via twaalf concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica.  Er is begeleiding door twee techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

 Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 15 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-diksmuide.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 70 euro, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het tweede kind van hetzelfde gezin is er 10 euro korting. Je kunt ook punten sparen via de UiTPAS.

 

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Diksmuide? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken. Interesse om deel te nemen: laat het weten via www.techniekacademie-diksmuide.be.

 Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen. Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen of via rik.hostyn@vives.be, 0496 54 86 34.

  Stedelijke jeugddienst, Koning Albertstraat 24, 051 79 32 70, jeugdconsulent@diksmuide.be

 

 

Nieuwsoverzicht