naar inhoud
reclamepaneel huisartsenwachtpost

Diksmuide integreert in huisartsenwachtpost Veurne

03 dec
Vanaf 1 januari zullen ook de patiënten van Diksmuide naar de huisartsenwachtpost in Veurne kunnen op consultatie. De huisartsen van Diksmuide (en Middelkerke) zullen vanaf dan geen weekendwachtconsultaties meer doen in eigen praktijk, maar wel in de wachtpost.

Uiteraard blijven hun gewone consultatie-uren in eigen praktijk de zaterdagvoormiddag behouden indien van toepassing.

De huisartsenwachtpost werd opgestart in 2014 in Veurne. Patiënten van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem, Lo-Reninge en Veurne kunnen er sindsdien terecht voor dringende medische hulp. Sindsdien gebeurt ook alle administratie en dispatching van patiënten van Diksmuide en Middelkerke tijdens het weekend van daaruit. In september 2017 verhuisde de wachtpost naar de site van AZ West vlak voor het ziekenhuis in Veurne. Zo kunnen bijkomende onderzoeken of dringende doorverwijzingen zonder tijdverlies en bijkomende verplaatsing gebeuren.

Huisartsenwachtpost ook voor Diksmuidelingen

De huisartsenwachtpost dient voor alle medische problemen die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is. Na de consultatie krijgt je eigen huisarts een verslag. Je kunt er terecht voor de meest dringende, niet levensbedreigende gezondheidsproblemen. Indien nodig, word je doorverwezen naar de spoeddienst van het ziekenhuis.

 

De wachtpost is open van zaterdagmorgen 8 uur tot maandagmorgen 8 uur en op feestdagen van 8 uur ’s morgens tot 8 uur de dag erop. Er is steeds een huisarts aanwezig.

 

We raden de mensen aan om indien mogelijk zelf naar de huisartsenwachtpost te komen. De huisarts kan je daar sneller en in betere omstandigheden onderzoeken. Je kunt langskomen zonder afspraak. Mocht je je niet kunnen verplaatsen, dan kun je via het centraal nummer 1733 een huisbezoek aanvragen.

De wachtpost heeft verzorgde, lichtrijke lokalen. Naast een mooi onthaal en ruime wachtzaal zijn er twee optimaal ingerichte dokterskabinetten. Er is nog een extra derde behandelingsruimte. 

 

In de huisartsenwachtpost worden de officiële tarieven toegepast. Breng altijd je identiteitskaart mee! Het is mogelijk en warm aanbevolen om met Bancontact te betalen.

 

Wachtdienst dokters

Het 1733-nummer is eveneens het nummer van de wachtdienst tijdens de week van ’s avonds 19 uur tot ’s morgens 8 uur.  Overdag contacteert iedereen zijn eigen huisarts.

  

i

Huisartsenwachtpost

Ieperse Steenweg 99 0101

8630 Veurne

www.hijw.be

Nieuwsoverzicht